Viral|30.03.2022 07:50

Γέμισε την αυλή του με τόσο πολλά «κλεμμένα ποδήλατα» που φαίνονταν στο Google Earth

Newsroom

Ένας άνδρας από το Oxfordshire της Αγγλίας ερευνάται επειδή είχε πάνω από 500 ποδήλατα στην αυλή του, μια στοίβα τόσο μεγάλη που κυριολεκτικά φαίνεται στο Google Earth.

Ο 54χρονος άνδρας συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού οι κάτοικοι της γειτονιάς του στο Oxfordshire άρχισαν να παραπονιούνται ότι η γεμάτη ποδήλατα αυλή του είχε μετατραπεί σε τόπο αναπαραγωγής αρουραίων. Ωστόσο, όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι του άνδρα, περίμεναν να βρουν μερικά ποδήλατα, αλλά ούτε κατά διάνοια 500 από αυτά στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Ο σωρός των παλιών ποδηλάτων προφανώς μεγάλωνε με σταθερό ρυθμό για πάνω από 5 χρόνια και τώρα έχει γίνει τόσο μεγάλος που μπορεί να τον δει κανείς στις δορυφορικές εικόνες του Google Earth.

«Ένας μεγάλος αριθμός ποδηλάτων, που πιστεύεται ότι είναι κλεμμένα, έχει ανακτηθεί από το ακίνητο. Οι αστυνομικοί βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία αναγνώρισης της κυριότητας αυτών των ποδηλάτων», δήλωσε πρόσφατα στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Καθώς η είδηση της ύπαρξης αυτού γιγαντιαίου σωρού ποδηλάτων έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί αναρωτιούνται πώς ο 54χρονος μπορούσε και συγκέντρωνε τόσα πολλά ποδήλατα χωρίς να κινήσει υποψίες στους γείτονες, ενώ κάποιοι αστειεύτηκαν ότι ο άνδρας πρέπει να έχει περίπου 200 παιδιά για να χρειάζεται τόσα πολλά ποδήλατα.

«Με τρελαίνει που κανείς δεν το εντόπισε νωρίτερα. Σίγουρα θα το θεωρούσατε ύποπτο να έχετε έναν κήπο που ξεχειλίζει από ποδήλατα;», σχολίασε ένα άτομο.

«Μήπως οι γείτονες δεν το θεώρησαν παράξενο...;» αναρωτήθηκε κάποιος άλλος.

Ωστόσο, η Daily Mail προσέγγισε έναν από τους γείτονες του άνδρα, ο οποίος είπε ότι έκανε παράπονα για το θέμα εδώ και χρόνια, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα γι' αυτό. Προφανώς, τα ποδήλατα μεταφέρονται στο ακίνητο με φορτηγάκια εδώ και χρόνια, τόσο τη νύχτα όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Άρχισα να καταγγέλλω τη σαπισμένη συλλογή ποδηλάτων του πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά συνεχίζεται εδώ και περίπου πέντε χρόνια», δήλωσε η 53χρονη Colleen Butler. «Έκανα την πρώτη καταγγελία επειδή ο όγκος των ποδηλάτων ήταν απλά γελοίος. Πρέπει να υπήρχαν τουλάχιστον 500 από αυτά. Όταν μίλησα μαζί του, είπε ότι επρόκειτο να σταλούν στην Αφρική για άπορα παιδιά, αλλά, όπως μπορείτε να δείτε, δεν πήγαν ποτέ στην Αφρική».

Η Butler πρόσθεσε ότι πριν από μερικά χρόνια, σχεδόν 170 ποδήλατα απομακρύνθηκαν από το ακίνητο στην οδό Giles, πριν επιστραφούν λίγο αργότερα. Ισχυρίζεται ότι πολλοί στη γειτονιά έχουν παραπονεθεί ότι ο σωρός των ποδηλάτων είναι μια οφθαλμολογική πληγή, ότι αποτελεί εστία αναπαραγωγής ποντικών και ότι μειώνει την αξία των ιδιοκτησιών τους, αλλά πολλοί προφανώς φοβούνται να μιλήσουν.
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, έχει προφανώς αφεθεί ελεύθερος, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα ποδήλατα είναι κλεμμένα, όπως αρχικά είχε θεωρηθεί, ή αν ο άνδρας απλώς τα συγκέντρωνε.

ποδήλαταειδήσεις τώραgoogleΑγγλία