Viral|31.03.2022 07:50

Κινέζος ζει 14 χρόνια σε αεροδρόμιο για να αποφύγει την γκρίνια της οικογένειάς του

Newsroom

Ένας Κινέζος ζει εδώ και 14 χρόνια στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Πεκίνου προκειμένου να καπνίζει τσιγάρα και να πίνει αλκοόλ χωρίς να του γκρινιάζει η οικογένειά του.

Θυμάστε το "The Terminal", την κλασική ταινία όπου ο Τομ Χανκς υποδύεται έναν άνδρα που έχει κολλήσει για χρόνια σε ένα αεροδρόμιο εξαιτίας ενός πολιτικού πραξικοπήματος στην πατρίδα του, το οποίο καθιστά άκυρο το διαβατήριό του; Λοιπόν, η ιστορία του δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του πρωταγωνιστή αυτού του άρθρου, ενός Κινέζου που ζει μέσα σε ένα αεροδρόμιο για πάνω από 14 χρόνια, με τη θέλησή του. Αφού έχασε τη δουλειά του στις αρχές της δεκαετίας των 40, ο Wei Jianguo έπαθε τέτοια κατάθλιψη που περνούσε τις μέρες του πίνοντας αλκοόλ και καπνίζοντας τσιγάρα. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην οικογένειά του και του είπε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει τις δύο μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής του, αν ήθελε να συνεχίσει να ζει στο σπίτι της οικογένειας. Δεν μπορούσε να το κάνει αυτό, οπότε απλά μετακόμισε στο αεροδρόμιο του Πεκίνου.

«Δεν μπορώ να επιστρέψω στο σπίτι μου γιατί δεν έχω καμία ελευθερία εκεί», δήλωσε ο Wei Jianguo στην China Daily. «Η οικογένειά μου μου είπε ότι αν ήθελα να μείνω, έπρεπε να κόψω το κάπνισμα και το ποτό. Αν δεν μπορούσα να το κάνω αυτό, έπρεπε να τους δώσω όλο το μηνιαίο κρατικό μου επίδομα των 1.000 γιουάν (157 δολάρια). Αλλά τότε πώς θα αγόραζα τα τσιγάρα και το αλκοόλ μου;».

Ο Wei λέει ότι θα μπορούσε πάντα να επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά δεν θέλει. Στην πραγματικότητα, έχει οδηγηθεί στο σπίτι του στο Wangjing από την αστυνομία και την ασφάλεια αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά πάντα επιστρέφει. Οι σύγχρονες ανέσεις και εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του παρέχουν όλα όσα χρειάζεται, και είναι σε θέση να κάνει τα πράγματα που του αρέσουν χωρίς να του γκρινιάζει η αυστηρή οικογένειά του.

ΚίναΠεκίνοειδήσεις τώρααεροδρόμιο