Viral|01.04.2022 07:45

Άνδρας άρπαξε δύο αρκουδάκια από τη φωλιά τους

Newsroom

Άνδρας από τη Βόρεια Καλιφόρνια, ο οποίος παραδέχτηκε ότι άρπαξε δύο αρκουδάκια από τη φωλιά τους και ενημέρωσε τους αξιωματούχους αφού δεν ήταν σε θέση να τα φροντίσει, ομολόγησε την ενοχή του για κατοχή απαγορευμένου είδους, δήλωσαν αξιωματούχοι της άγριας ζωής που επικαλείται το AP.

Ο 29χρονος Cody Dylon Setzer και ένας συνεργός του που δεν έχει αναγνωριστεί πήραν αρκουδάκια ενός μήνα από τη φωλιά τους σε ένα δέντρο που είχε πέσει απέναντι από έναν δασικό δρόμο, ανακοίνωσε την Τρίτη το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας.
Ο Setzer επικοινώνησε με τους αξιωματικούς της άγριας ζωής στις 9 Μαρτίου 2019 και τους είπε ότι είχε βρει τα αρκουδάκια κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 263 βόρεια της Yreka στην κομητεία Siskiyou, ανέφερε το τμήμα.

Αλλά οι αξιωματικοί της άγριας ζωής υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά αφού πήγαν στο σημείο και δεν βρήκαν ίχνη αρκούδας ή βιότοπο.

«Τα αρκουδάκια εξαρτώνται 100% από τη μητέρα τους και αν είχαν μείνει μόνα τους δεν θα είχαν επιβιώσει», δήλωσε ο αξιωματικός Patrick Foy του τμήματος επιβολής του νόμου του τμήματος.
Ο συνάδελφος του Setzer σε μια εταιρεία διαχείρισης ξυλείας ομολόγησε και συνεργάστηκε με την έρευνα, δήλωσε ο Foy.

«Το άλλο άτομο κυριολεκτικά τους έφερε πίσω στην περιοχή της φωλιάς», είπε.

Η τοποθεσία της φωλιάς βρισκόταν ανατολικά του Salt Creek και του Interstate 5 στην κομητεία Shasta, περίπου 145 χιλιόμετρα (90 μίλια) νότια από το σημείο όπου ο Setzer είπε ότι τα είχε βρει. Η μητέρα τους δεν εντοπίστηκε ποτέ, είπε ο Foy.

Τα αρκουδάκια μεταφέρθηκαν στο Εργαστήριο Υγείας Άγριας Ζωής της CDFW στο Rancho Cordova και αργότερα παραδόθηκαν στη Lake Tahoe Wildlife Care, η οποία δήλωσε ότι ήταν τα νεότερα που έχουν εισαχθεί ποτέ στις εγκαταστάσεις της.

Τα αρκουδάκια επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον στις 28 Απριλίου 2020, αφού μεγάλωσαν αρκετά ώστε να επιβιώσουν μόνα τους, ανέφερε η υπηρεσία.

Η υπηρεσία δημοσίευσε την ιστορία την Τρίτη στο ιστολόγιό της για τις αρκούδες, για να ενθαρρύνει όποιον μπορεί να γίνει μάρτυρας λαθροθηρίας άγριων ζώων να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Τον Νοέμβριο, ο Setzer δήλωσε ένοχος στο ανώτερο δικαστήριο του Siskiyou για κατοχή απαγορευμένου είδους και παρεμπόδιση αστυνομικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Υποχρεώθηκε να καταβάλει 2.290 δολάρια σε πρόστιμα και τέλη και να συμπληρώσει 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Ο Setzer τέθηκε επίσης υπό επιτήρηση για 12 μήνες με αναστολή των προνομίων του για κυνήγι και ψάρεμα κατά τη διάρκεια της επιτήρησης και καταδικάστηκε σε 90 ημέρες στη φυλακή της κομητείας, η οποία θα ανασταλεί αν ολοκληρώσει επιτυχώς την επιτήρηση, ανέφερε η υπηρεσία.

αρκουδάκιαειδήσεις τώραΗΠΑ