Viral|04.05.2022 07:50

YouTuber κατηγορείται για συντριβή του μικρού ελικοφόρου αεροπλάνου του για τα... views

Newsroom

H άδεια πιλότου δημοφιλούς YouTuber ανακλήθηκε αφού κρίθηκε ένοχος για σκόπιμη συντριβή του αεροπλάνου του και κινηματογράφηση της διαφυγής του με αλεξίπτωτο για τα... views.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Trevor Jacob, ένας πρώην ολυμπιονίκης snowboarder που έγινε youtuber, έριξε το μικρό ελικοφόρο αεροπλάνο του στα βουνά του Εθνικού Δάσους Los Padres της Καλιφόρνια. Η ακριβής στιγμή που ο έλικας του αεροπλάνου του σταμάτησε να λειτουργεί καταγράφηκε από την κάμερα, όπως και το άλμα του από το αεροπλάνο και το επακόλουθο άνοιγμα ενός σωτήριου αλεξίπτωτου. Τρεις εβδομάδες αργότερα, δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube με τίτλο "Έπεσα με το αεροπλάνο μου", το οποίο έγινε γρήγορα viral και κατέληξε να έχει πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές. Τώρα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) κατηγορεί τον Τζέικομπ ότι έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος του για χάρη των προβολών στο YouTube.
«Στις 24 Νοεμβρίου 2021, επιδείξατε έλλειψη προσοχής, κρίσης και υπευθυνότητας επιλέγοντας να πηδήξετε από ένα αεροσκάφος αποκλειστικά και μόνο για να καταγράψετε τα πλάνα της συντριβής», είπε η FAA στον Jacob σε επιστολή της, παραθέτοντας διάφορα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είχε συντρίψει σκόπιμα το αεροπλάνο.


Έπειτα από έρευνα για την αμφιλεγόμενη συντριβή του αεροσκάφους του Τζέικομπ, η FAA διαπίστωσε ότι ο ερασιτέχνης πιλότος βγήκε από το αεροσκάφος χωρίς καν να προσπαθήσει να επανεκκινήσει τον κινητήρα μόλις σταμάτησε η προπέλα, ούτε καν να καλέσει τον έλεγχο του αεροδρομίου για να τους ενημερώσει για το πρόβλημά του. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι θα μπορούσε να επιχειρήσει να γλιστρήσει το αεροπλάνο σε μία από τις πολλαπλές περιοχές όπου θα μπορούσε να το προσγειώσει με ασφάλεια.
Η FAA σημείωσε επίσης ότι ο Jacob είχε επίσης προσαρτήσει πολλαπλές κάμερες στο εξωτερικό του αεροπλάνου πριν από την απογείωση και προχώρησε στην ανάκτηση των καμερών πριν από την απόρριψη των συντριμμιών. Φέρεται επίσης να πήδηξε από το αεροπλάνο κρατώντας ένα selfie stick και συνέχισε να καταγράφει την κάθοδο του αεροπλάνου.
Και μόνο το γεγονός ότι ο Trevor Jacob φορούσε αλεξίπτωτο στη συγκεκριμένη πτήση θεωρήθηκε κόκκινο πανί. Παρόλο που ο ίδιος ισχυριζόταν ότι φοράει πάντα αλεξίπτωτο όταν πετάει, ο youtuber είχε μοιραστεί στο παρελθόν βίντεο με τον εαυτό του να πετάει χωρίς αλεξίπτωτο.


Πολλοί στην αεροπορική κοινότητα κατακεραύνωσαν τον Jacob για το απερίσκεπτο κόλπο του, υποστηρίζοντας ότι η FAA θα έπρεπε να είχε δράσει ακόμη νωρίτερα. Ειδικοί της αεροπορίας, όπως ο John Nance, δήλωσαν ότι ο youtuber δεν ανήκε στους ουρανούς, ενώ άλλοι πιλότοι σοκαρίστηκαν από το γεγονός ότι κάποιος θα έκανε κάτι τόσο επικίνδυνο για κάτι τόσο ασήμαντο όσο οι προβολές βίντεο στο YouTube.
Μετά την έρευνά της, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακάλεσε την άδεια πιλότου του Trevor Jacob, απαγορεύοντάς του να υποβάλει εκ νέου αίτηση για ένα έτος.

ειδήσεις τώραYoutuberΚαλιφόρνια