Viral|05.05.2022 07:50

Ο 70χρονος που έτρεξε τα 100 μέτρα σε μόλις 13.47 δευτερόλεπτα

Newsroom

Ο Michael Kish, ένας 70χρονος Αμερικανός δρομέας, εξέπληξε το κοινό στην αθλητική εκδήλωση Penn Relays την περασμένη Πέμπτη, τερματίζοντας τα 100 μέτρα σε χρόνο κάτω από 14 δευτερόλεπτα.

Φανταστείτε να είστε συνταξιούχος και να εμφανίζεστε σε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που προορίζεται κυρίως για αθλητές σε άριστη φυσική κατάσταση και να κλέβετε την παράσταση.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Michael Kish με την εντυπωσιακή του επίδοση στα 100 μέτρα, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές του και τερματίζοντας με εντυπωσιακό χρόνο μόλις 13,47 δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ένας χρόνος που οι περισσότεροι 20χρονοι μπορούν μόνο να ονειρευτούν καταγράψουν, αλλά αυτός ο 70χρονος τον έτρεξε σαν να μην ήταν τίποτα σπουδαίο.

Παρόλο που ο χρόνος του Michael Kish δεν πλησιάζει το ρεκόρ όλων των εποχών για τους άνδρες άνω των 70 ετών στα 100 μέτρα που σημείωσε ο συμπατριώτης του Αμερικανός Bobby Whilden στους Ολυμπιακούς Αγώνες των ηλικιωμένων το 2005 (12,77 δευτερόλεπτα), δεν παύει να είναι ένα μνημειώδες επίτευγμα, το οποίο έκτοτε έχει κερδίσει τους επαίνους εκατομμυρίων ανθρώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο Kish άρχισε να τρέχει στίβο μόλις σε ηλικία 59 ετών, όταν κάποιος τον συμβούλεψε να δει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Senior του Νιου Τζέρσεϊ. Ήταν ήδη μια υπολογίσιμη δύναμη στις αρχές της δεκαετίας του '60, και συχνά ανέβαινε στο βάθρο σε αγωνίσματα για τα αγωνίσματα M65. Το 2018, ήταν το ταχύτερο μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Masters στη Μάλαγα.

Το βίντεο με τον Michael Kish να ξεσκονίζει τον ανταγωνισμό την περασμένη εβδομάδα έγινε γρήγορα viral, κερδίζοντας εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες σχόλια που εξυμνούσαν την απόδοσή του.

αθλητέςαθλητήςειδήσεις τώραδρομέας