Viral|17.05.2022 16:00

Απίστευτος οπαδός θα πάει από το Σάντερλαντ στο Γουέμπλεϊ μέσω... Ισπανίας γιατί βρήκε πιο φτηνά εισιτήρια

Newsroom

Ένας οπαδός της Σάντερλαντ λέει ότι έκλεισε αεροπορικά εισιτήρια μέσω Μινόρκα (ισπανικό νησί) για να δει την ομάδα του να παίζει στο Γουέμπλεϊ, αφού ανακάλυψε ότι ήταν φθηνότερο από το να κλείσει τρένο ή να πετάξει απευθείας.

Ο James Jelly, 33 ετών, είναι μεταξύ των χιλιάδων οπαδών των Μαυρόγατων που κατευθύνονται στην πρωτεύουσα για τον τελικό των play-off της League One με τους Wycombe Wanderers το Σάββατο.

Είπε ότι άλλοι τρόποι για να φτάσει στο Λονδίνο θα του κόστιζαν πολύ περισσότερο.

Πλήρωσε 51 λίρες για δύο πτήσεις και έναν ξενώνα στη Μινόρκα, με πρωινό.

Ο Jelly είπε: «Κάνω πράγματα χωρίς να σκέφτομαι και όταν καθόμασταν στο κλαμπ κρίκετ και συζητούσαμε τις επιλογές μετακίνησης για το Γουέμπλεϊ, σκέφτηκα ότι πρέπει να υπάρχει άλλη επιλογή από το να περάσω έξι ώρες σε ένα πούλμαν ή να ξοδέψω εκατοντάδες ευρώ σε ένα τρένο για το Λονδίνο. Η απευθείας πτήση για το Γκάτγουικ κόστιζε 161 λίρες για μία διαδρομή και συνέχισα να ψάχνω μέχρι που είδα τις πτήσεις για τη Μινόρκα που κόστιζαν 23 λίρες. Αρχικά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κοιμηθώ στο αεροδρόμιο Mahon και μετά διάβασα ότι έκλεινε στις 00:30, οπότε έκανα κράτηση σε έναν ξενώνα. Φαίνεται βασικό, αλλά περιλαμβάνει πρωινό».

Οι φθηνότερες τιμές που έδειχνε η Trainline τη Δευτέρα είχαν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή από το Sunderland στο King's Cross την Παρασκευή για 83 λίρες και το Σάββατο για 69 λίρες. Από το Νιούκαστλ έδειχνε την ίδια διαδρομή για 79 λίρες την Παρασκευή και 54 λίρες το Σάββατο.

Η πτήση του Jelly από το Newcastle προς τη Μινόρκα την Πέμπτη κόστιζε 12,50 λίρες, ενώ η πτήση του από τη Μινόρκα προς το Stansted το επόμενο απόγευμα κόστιζε 10,50 λίρες.

Ο ξενώνας στη Μινόρκα κόστισε 28 λίρες για τη νύχτα.

Η δεύτερη πτήση του θα προσγειωθεί λίγο μετά τις 17:00 την Παρασκευή, όταν θα τον συναντήσει κάποιος που επικοινώνησε μαζί του στο Twitter αφού έμαθε για το ταξίδι του, ο οποίος θα τον μεταφέρει στην πλατεία Τραφάλγκαρ για τους εορτασμούς πριν από την αναμέτρηση.

Ο Jelly δήλωσε ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσει για διαμονή στο Λονδίνο, επειδή θα μείνει με τους παππούδες του στο Surrey.
«Δεν αισθάνομαι ότι θα χάσω τα πειράγματα του να πηγαίνω στο Λονδίνο με άλλους οπαδούς, καθώς μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και αυτό είναι μια περιπέτεια, μόνο εγώ και η τσάντα μου γεμάτη με τα απαραίτητα», είπε.

«Είμαι περισσότερο νευρικός παρά ενθουσιασμένος για το κομμάτι του ταξιδιού στο Γουέμπλεϊ - έχουμε πάει στο Γουέμπλεϊ μερικές φορές τώρα και το αποτέλεσμα δεν έχει πάει όπως θέλουμε, οπότε αν και είμαι ενθουσιασμένος, είμαι κυρίως νευρικός για τον τελικό των πλέι οφ».

Ο Jelly, ο οποίος ζει στο Hetton-le-Hole με την αρραβωνιαστικιά του και τους δύο γιους του, δήλωσε ότι η οικογένειά του τον θεωρούσε "τρελό", αλλά ανυπομονεί να μοιραστεί την περιπέτεια του Γουέμπλεϊ με τα παιδιά του τα επόμενα χρόνια.

Έχει επίσης εξασφαλίσει δωρεάν μεταφορά στο σπίτι του από έναν φίλαθλο της Σάντερλαντ, ο οποίος επίσης έγραψε στο Twitter για να πει ότι έχει χώρο στο αυτοκίνητό του.

«Τι καλύτερο από μια δωρεάν μεταφορά στο σπίτι, ας ελπίσουμε ότι θα γιορτάσουμε κι εμείς άλλο ένα καλό αποτέλεσμα», είπε.
Η πτήση μετρά σχεδόν 2.000 μίλια (3.180 χιλιόμετρα), σε σύγκριση με την οδική απόσταση των 272 μιλίων (438 χιλιόμετρα) για το ταξίδι από το Σάντερλαντ στο Γουέμπλεϊ.

Ο Jelly δήλωσε: «Δεν σκέφτηκα πραγματικά πόσο φιλικό προς το περιβάλλον θα ήταν το ταξίδι μου, το αποτύπωμα άνθρακα δεν είναι μεγάλο, αλλά ειλικρινά ήθελα απλώς την καλύτερη προσφορά».

Γουέμπλεϊοπαδός