Viral|05.06.2022 12:57

Γυναίκα στην Ινδία ρισκάρει τη ζωή της για να λίγο νερό - Το βίντεο που έγινε viral

Newsroom

Ένα viral βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να σκαρφαλώνει τον τοίχο ενός πηγαδιού για να αποκτήσει πρόσβαση σε νερό ανέδειξε την οξεία έλλειψη σε αρκετές περιοχές του κεντρικού ινδικού κρατιδίου Madhya Pradesh.

Το βίντεο δείχνει τη γυναίκα να κατεβαίνει στο πηγάδι χωρίς σχοινί ή ιμάντες για να αποκτήσει πρόσβαση στο νερό.
Οι άνθρωποι στο χωριό Ghusiya αναγκάστηκαν να λάβουν τέτοια ακραία μέτρα αφού τα πηγάδια και οι λίμνες έχουν στερέψει. Αρκετές άλλες περιοχές σε ολόκληρη την Ινδία αντιμετωπίζουν παρόμοια κρίση νερού.

Βίντεο που δείχνουν Ινδούς να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να πάρουν νερό γίνονται συχνά viral. Τον Απρίλιο, ένα παρόμοιο βίντεο έδειχνε μια γυναίκα να κατεβαίνει σε πηγάδι στο κρατίδιο Μαχαράστρα για να πάρει νερό. Μια παγκόσμια έκθεση του 2019 είχε κατονομάσει την Ινδία μεταξύ των 17 χωρών όπου η "πίεση του νερού" ήταν "εξαιρετικά υψηλή".

Η έκθεση αναφέρει ότι οι επαρχίες Madhya Pradesh, Punjab, Rajasthan, Uttar Pradesh, Gujarat, Uttarakhand και Haryana ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Στο Madhya Pradesh, η έλλειψη νερού είναι ένα επαναλαμβανόμενο ζήτημα κάθε καλοκαίρι. Η πολιτειακή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί την παροχή νερού από τη βρύση σε κάθε χωριό έως το 2024. Αλλά το πόσιμο νερό εξακολουθεί να είναι απρόσιτο για εκατομμύρια ανθρώπους.

Στην Ghusiya, οργισμένοι χωρικοί δήλωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν τις τοπικές εκλογές φέτος για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης.

ειδήσεις τώραΙνδίαπηγάδινερό