Viral|05.07.2022 07:40

Έχασε το iPhone του σε ποτάμι και του το επέστρεψαν 10 μήνες μετά, πλήρως λειτουργικό

Newsroom

Ένας άνδρας που έχασε το iPhone του πριν από 10 μήνες ενώ έκανε κανό σε ένα ποτάμι στην Αγγλία, έπαθε σοκ όταν το επέστρεψε σε λειτουργική κατάσταση κάποιος που το εντόπισε στον πυθμένα του ίδιου ποταμού.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Miguel Pacheco έκανε κανό με την οικογένειά του στον ποταμό Wye, στο Cinderford του Gloucestershire, όταν εντόπισε κάτι μπλε στο νερό. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένα iPhone καλυμμένο με λάσπη και γεμάτο νερό, αλλά αντί να το πετάξει πίσω, αποφάσισε να το πάρει μαζί του και να δει αν λειτουργούσε ακόμα. Οι πιθανότητες ήταν μικρές, λαμβάνοντας υπόψη το μέρος όπου είχε βρεθεί το τηλέφωνο, αλλά αφού χρησιμοποίησε έναν αεροσυμπιεστή για να το στεγνώσει και το τοποθέτησε στο ντουλάπι εξαερισμού κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Miguel Pacheco είδε με έκπληξη το εικονίδιο φόρτισης να εμφανίζεται στην οθόνη όταν το έβαλε στην πρίζα.

«Το πρωί, όταν το έβαλα στη φόρτιση, δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε ο Pacheco. «Δεν πίστευα ότι ήταν καλό. Ήταν γεμάτο νερό».

Το iPhone όχι μόνο φορτιζόταν, αλλά και ενεργοποιήθηκε, αποκαλύπτοντας ως προφύλαξη οθόνης τη φωτογραφία ενός άνδρα και μιας γυναίκας, με την ημερομηνία 13 Αυγούστου, η οποία, όπως αποδείχθηκε, ήταν η ημέρα που ο ιδιοκτήτης του χάθηκε στον ίδιο ποταμό. Ο Pacheco διηγήθηκε την ιστορία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοινοποιώντας φωτογραφίες του iPhone με τη φωτογραφία του υποτιθέμενου ιδιοκτήτη του, και σε λίγο κάποιος τους αναγνώρισε.

Αφού δημοσίευσε τις φωτογραφίες στην τοπική του ομάδα Cinder Noticeboard στο Facebook, η ανάρτηση κοινοποιήθηκε πάνω από 4.000 φορές και έφτασε σε έναν φίλο των ανθρώπων στο screensaver, τον Owain Davis και την αρραβωνιαστικιά του Fiona Gardner, που ζουν στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Όταν είδε το τηλέφωνο, ο Owain Davies δεν μπορούσε να το πιστέψει. Άλλωστε, το είχε νιώσει να πέφτει από την πίσω τσέπη του κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος με κανό πριν από 10 μήνες και σκέφτηκε ότι είχε χαθεί για πάντα. Τώρα βρισκόταν ξανά στην κατοχή του με όλες τις μνήμες που ήταν αποθηκευμένες σε αυτό άθικτες και σε τέλεια λειτουργική κατάσταση.

«Ήμουν σε ένα κανό δύο ατόμων και ο σύντροφός μου μάλλον δεν έπρεπε να σηκωθεί και περιττό να πω ότι πέσαμε μέσα», θυμήθηκε ο Davies. «Το τηλέφωνο ήταν στην πίσω τσέπη μου και μόλις έπεσε στο νερό συνειδητοποίησα ότι είχε χαθεί».

Ο ιδιοκτήτης του iPhone ήταν προφανώς εντυπωσιασμένος από τις προσπάθειες του Miguel Pacheco να στεγνώσει το τηλέφωνο και να τον αναζητήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραδεχόμενος ότι αν ήταν στη θέση του, πιθανότατα θα το είχε πετάξει στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων.

«Ξέρω ότι αν έχανα το τηλέφωνό μου, έχω πολλές φωτογραφίες των παιδιών μου, ξέρω ότι θα τις ήθελα πίσω», εξήγησε ο Miguel.

ειδήσεις τώραiPhoneκινητό τηλέφωνοΑγγλίαποταμός