Η πιο πρωτότυπη κρυψώνα: Έκρυβε 13 κιλά κοκαΐνης σε… αναπηρικό αμαξίδιο – Πώς τον εντόπισαν οι αρχές
NewsroomΈνας σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών οδήγησε την Παρασκευή την αστυνομία των συνόρων σε ένα αεροδρόμιο του Μιλάνου σε περίπου 13 κιλά κοκαΐνης που ήταν χωμένα στη δερμάτινη ταπετσαρία ενός μηχανοκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου, ο χρήστης του οποίου σηκώθηκε αμέσως και συνελήφθη, δήλωσαν οι αρχές.
Η εξειδικευμένη μονάδα σκύλων είχε αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο Μαλπένσα για να ελέγξει τους επιβάτες που έφταναν και τις αποσκευές τους από πτήση από τη Δομινικανή Δημοκρατία, καθώς στο παρελθόν κούριερ ναρκωτικών είχαν χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδρομή, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Οικονομικής Φρουράς.
Όταν ο σκύλος επέστησε την προσοχή των αστυνομικών στον ταξιδιώτη, η αστυνομία έλεγξε πρώτα τις αποσκευές του, οι οποίες δεν έφεραν τίποτα, και στη συνέχεια έκοψε την ταπετσαρία του αναπηρικού αμαξιδίου, ανακαλύπτοντας την κοκαΐνη.
Η αστυνομία ανέφερε ότι όταν βρέθηκε η κοκαΐνη, ο χρήστης της καρέκλας - ένας Ισπανός που είχε ζητήσει από το προσωπικό του αεροδρομίου να τον βοηθήσει να καθοδηγήσει την αναπηρική καρέκλα - σηκώθηκε, περπάτησε χωρίς βοήθεια και τέθηκε υπό κράτηση.
Ο επιβάτης οδηγήθηκε σε τοπική φυλακή, όπου οι δικαστικές αρχές επικύρωσαν την κράτησή του εν αναμονή της διερεύνησης της υπόθεσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η αστυνομία ανέφερε ότι τα 11 πακέτα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 13,35 κιλών θα μπορούσαν να αποδώσουν περίπου 27.000 μεμονωμένες δόσεις του ναρκωτικού και είχαν αξία πώλησης στο δρόμο περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ (δολάρια).
- Ιστορικό ντοκουμέντο: Αδημοσίευτες φωτογραφίες Έλληνα ναύτη μέσα από την κορβέτα «Κριεζής» κατά την απόβαση στη Νορμανδία
- «Πήγε να σφάξει μια γυναίκα»: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης στην Ακρόπολη
- «Πρωταγωνιστές» της φετινής ΔΕΘ ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι: Τι θα μπει στο καλάθι
- Ατύχημα στο λιμάνι της Σούδας: Εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με επιβατικό - Καρέ καρέ η στιγμή σε βίντεο