Viral|06.10.2022 21:15

Χαμός με τον γιο του προέδρου της Ουγκάντα: Πρόσφερε αγελάδες στη Μελόνι και απείλησε με εισβολή στη Ρώμη!

Newsroom

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα, Γιοβέρι Μουσέβενι, εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη με την οποία ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις του γιου του και στρατηγού του στρατού, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχει απειλήσει να εισβάλει στη γειτονική Κένυα.

Ο γιος, Muhoozi Kainerugaba, είχε επίσης αυτή την εβδομάδα ρωτήσει τους περισσότερους από 600.000 ακόλουθούς του στο Twitter πόσες αγελάδες θα πρέπει να προσφερθούν ως.. προίκα νύφης στην Τζόρτζια Μελόνι, την πιθανή επόμενη πρωθυπουργό της Ιταλίας.

«Nkore αγελάδες. Οι πιο όμορφες αγελάδες στη γη», είχε γράψει ο Kainerugaba, αναφερόμενος προφανώς στη φυλή αγελάδων Ankole που κατάγεται από την Αφρική και προσθέτοντας ότι «στην κουλτούρα μας δίνεις σε μια κοπέλα που σου αρέσει μία αγελάδα».

«Θα της έδινα 100 αγελάδες αμέσως! Επειδή είναι ατρόμητη και αληθινή!!!» έγραψε σε ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφία της Μελόνι.

Ωστόσο, αυτή η προφανής δήλωση... αγάπης ακολουθήθηκε από κάτι που έμοιαζε με απειλή: «Αν οι Ρωμαίοι απορρίψουν τις αγελάδες μας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταλάβουμε τη Ρώμη. Αυτό θα μας πάρει μέρες για να το κάνουμε», έγραψε ο Kainerugaba.

Ο πατέρας του τον απομάκρυνε από διοικητή αλλά και τον... προήγαγε

Την Τρίτη, ο Μουσέβενι, ένας αυταρχικός ηγέτης που βρίσκεται στην εξουσία από το 1986, ανακοίνωσε ότι απομακρύνει τον γιο του από διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ουγκάντα, αλλά ταυτοχρόνως... τον προήγαγε επίσης σε στρατηγό τεσσάρων αστέρων, όπως μεταδίδει το Politico.

Στη δήλωση της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Ουγκάντα προσπάθησε να κατευνάσει περαιτέρω τις εντάσεις. Επέκρινε τον γιο του για ανάμειξη «στις εσωτερικές υποθέσεις αδελφών χωρών», αλλά δικαιολόγησε την προαγωγή του λέγοντας ότι υπάρχουν «και άλλες θετικές συνεισφορές που έχει κάνει ο στρατηγός» και χαρακτηρίζοντάς τον «παθιασμένο παναφρικανιστή».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τζόρτζια ΜελόνιΟυγκάνταTwitterviralαγελάδεςειδήσεις τώρα