Viral|19.10.2022 22:20

Ροχαλίζει το έτερο σας ήμισυ; Ένα gadget που όλοι έχουμε στο συρτάρι μπορεί να σώσει τη σχέση σας

Newsroom

Σε μία περίεργη, αμφιλεγόμενη αλλά και «αποτελεσματική» σύμφωνα με τους υπέρμαχούς της θεραπεία κατά του ροχαλητού αναφέρεται η Wall Street Journal. Αν το έτερο ήμισύ σας ροχαλίζει και δε σάς αφήνει να κοιμηθείτε, ίσως η λύση βρίσκεται στο συρτάρι σας, και να μην είναι άλλη από το σελοτέιπ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε όλο τον κόσμο, ζευγάρια έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν τη «θεραπεία» για το ροχαλητό, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσω μια τηλεοπτικής εκπομπής, ενός μπεστ σέλερ βιβλίου και, φυσικά, των social media.

Πώς λειτουργεί

Αφού ακολουθήσει τη συνηθισμένη ρουτίνα του (πλύσιμο προσώπου, δοντιών κλπ.) πριν τον ύπνο, το άτομο που ροχαλίζει κλείνει το στόμα του με σελοτέιπ, είτε οριζόντια είτε κάθετα στα χείλη του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρακτική σταματάει το ροχαλητό, ανακατευθύνοντας εν μέρει την αναπνοή από τη μύτη.

Η ιατρική κοινότητα, ωστόσο, αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την εν λόγω «θεραπεία» αφού, όπως αναφέρουν κάποιοι γιατροί, μεταξύ των οποίων και ο ιατρικός διευθυντής του Κέντρου Ιατρικής Ύπνου του Ιατρικού Κέντρου Tufts στη Βοστώνη, Aarti Grover, η πρακτική θα μπορούσε να αποδειχθεί και επικίνδυνη. «Ας πούμε ότι έχετε κάποια ιατρικά προβλήματα, όπως η γαστροοισοφαγική νόσος. Το να έχετε ταινία πάνω από το στόμα σας μπορεί να είναι επιζήμιο», σημειώνει ο ίδιος.

ειδήσεις τώραζευγάριαύπνος