Viral|07.11.2022 10:24

Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος: Ο «ταγματάρχης με τον βήχα» που ξεγέλασε τους πάντες... έστω και για λίγο - Η πιο καλοστημένη απάτη

Newsroom

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου το 2001 όταν ο ταγματάρχης Τσαρλς Ίνγκραμ έκατσε στην καρέκλα του «Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος» και ετοιμάστηκε να κάνει μία από τις μεγαλύτερες και πιο δουλεμένες απάτες στην ιστορία των τηλεπαιχνιδιών.

Στόχος του... «ταγματάρχη με τον βήχα» ήταν να κερδίσει όντως ένα εκατομμύριο και να «διαγράψει» τα χρέη του μια για πάντα.

Στο παιχνίδι είχε συμμετάσχει τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Νταϊάνα αλλά και ο κουνιάδος του Άντριαν Πόλοκ. Και οι δύο είχαν κερδίσει 37.500 ευρώ.

Η ξαφνική... αλλαγή της τύχης

Ο Τσαρλς Ίνγκραμ δεν είχε ξεκινήσει πολύ πετυχημένα. Είχε, μάλιστα, χρησιμοποιήσει δύο από τις τρεις βοήθειές του από πολύ νωρίς και «ζοριζόταν» να βρει τις σωστές απαντήσεις. Τη μέρα εκείνη τα γυρίσματα διακόπηκαν και ο παίκτης θα επέστρεφε την επόμενη μέρα.

Τότε, όλα άλλαξαν! Ο ταγματάρχης απάντησε σωστά και στις 15 ερωτήσεις και έγινε πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο λίρες!

Ωστόσο, αυτή η ξαφνική αλλαγή τύχης προβλημάτισε την παραγωγή του τηλεπαιχνιδιού. Έτσι, αποφάσισαν να ελέγξουν εάν είχε παιχτεί δίκαια και παρακολούθησαν ξανά τα επεισόδια που είχαν τραβήξει. Τότε, είδαν πως ο Τσαρλς έδειχνε να μην ξέρει μία απάντηση και να σκέφτεται πολύ την επιλογή του. Διάλεγε τελευταία στιγμή και άλλαζε ξανά γνώμη.

Η απάντηση που διάλεγε στο... 90' ήταν πάντα σωστή!

Τότε ήταν που ήρθε και στο «φως» η φοβερή απάτη που είχε σκηνοθετήσει: Σε κάθε ερώτηση διάβαζε μία - μία τις απαντήσεις. Όταν έλεγε τη σωστή, ένας άνδρας από το κοινό -και συγκεκριμένα ο καθηγητής Tecwen Whittock- έβηχε, «δείχνοντας» έτσι την επιλογή που θα έπρεπε να κάνει ο παίκτης.

Ο καθηγητής αυτός, έπειτα, κατηγορήθηκε μαζί με τη σύζυγο του Ίνγκραμ για απάτη.

Η καταδίκη και οι απίστευτες δικαιολογίες

Οι τρεις τους τον Απρίλιο του 2003 οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορία για εξαπάτηση και χρήση δόλιων μέσων για την απόκτηση του ενός εκατομμυρίου λιρών.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή, πρόστιμο 115.000 λιρών, που στην έφεση μειώθηκε σε 25.000 λίρες, ενώ ο καθηγητής Whittock σε 12 μήνες με αναστολή.

Στην απολογία του ο Ίνγκραμ δήλωσε αθώος και υποστήριξε ότι το βίντεο με τον βήχα που έπαιξε μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν ψεύτικο. Η σύζυγός του, Νταϊάνα, είπε ότι δεν γνώριζε τον καθηγητή, παρόλο που σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε στραμμένο το κεφάλι της προς το μέρος του.

Ο καθηγητής, τέλος, υποστήριξε πως υπέφερε από βήχα όλη του τη ζωή λόγω αλλεργίας και ότι σε κάθε σωστή απάντηση ήταν συγκυριακός...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ροήΠοιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχοςviralτηλεπαιχνίδια