11χρονος από τη Βρετανία ξεπέρασε τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ στο test IQ της Mensa
NewsroomΈνας 11χρονος από το Λιντς της Βρετανίας πέτυχε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στο τεστ Mensa – αφήνοντας πίσω του τόσο τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και όσο τον Στίβεν Χόκινγκ. Ο Yusuf Shah συγκέντρωσε 162 βαθμούς, ενώ ο Χόκινγ και ο Αϊνστάιν λέγεται πως είχαν συγκεντρώσει 160.
«Όλοι στο σχολείο πιστεύουν ότι είμαι πολύ έξυπνος και πάντα ήθελα να μάθω αν ήμουν στο δύο τοις εκατό των ανθρώπων που περνούν το τεστ. Νιώθω ξεχωριστά που έχω χαρτί που πιστοποιεί τις ικανότητές μου» είπε ο Yusuf.
Ο 11χρονης μαθητής αποκάλυψε πως θέλει να σπουδάσει μαθηματικά στο Κέιμπριτζ ή στην Οξφόρδη κι ότι στον ελεύθερο του χρόνου του αρέσει να παίζει sudokus και ασχολείται με την επίλυση του κύβου του Rubik.
Για να γιορτάσει το επίτευγμά του, ο Yusuf πήγε στα Nando's για ένα γεύμα με τους γονείς του και τα δύο μικρότερα αδέρφια του, Zaki και Khalid.
- Κωνσταντινούπολη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την βομβιστική επίθεση - Έτσι ξέφυγε η γυναίκα μετά την έκρηξη
- Σκληρό ροκ στην πολιτική σκηνή για το θέμα των παρακολουθήσεων: Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης
- Χρόνια πολλά Κάρολε: Γιατί είναι ακατάλληλος να κρατήσει τα ηνία της Βρετανίας στα πρησμένα χέρια του ο βασιλιάς που σήμερα κλείνει τα 74
- Παράθυρο για μειώσεις αντικειμενικών τιμών - Τριπλή «ένεση»στην αγορά ακινήτων
- «Βόμβες» από Κριστιάνο Ρονάλντο: «Η Γιουνάιτεντ με πρόδωσε, έγινα το μαύρο πρόβατο, δεν σέβομαι τον Τεν Χαγκ»
- «Τρύπα στο νερό» το πρόγραμμα μετεγκατάστασης με επιδότηση 10.000 ευρώ - Τι λένε δήμαρχοι στο ethnos.gr
- Ξεμπλοκάρει η μεταφορά συντελεστή δόμησης - Οι πρώτες 194 Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή σε 50 δημοτικές ενότητες
- Οι φίλοι της Γκιλφόιλ που μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ο γρίφος Καραμανλή που ενοχλεί το Μαξίμου και οι «Παπανδρεϊκοί» που στηρίζουν Σαμαρά
- Σκληρό μπρα ντε φερ στις Βρυξέλλες: «Φειδωλοί» vs «φίλων της συνοχής» - Τι ζητά η Αθήνα