Viral|22.11.2022 15:19

Κίνα: Αποκαλύφθηκε ο λόγος που το κοπάδι προβάτων έκανε συνεχόμενα κύκλους για 12 ημέρες

Newsroom

Θεωρίες συνωμοσίας πυροδότησε η εικόνα ενός κοπαδιού προβάτων να κάνει μονότονα κύκλους στην Κίνα. Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου ερμήνευσαν την περίεργη συμπεριφορά τους ως οιωνό πως πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου, άλλοι πάλι υποστήριξαν ότι τα πρόβατα έχουν προσβληθεί από μια σπάνια νόσο.

Τελικά, το μυστήριο λύθηκε.. και φαίνεται πως τα πρόβατα ανέπτυξαν αυτή τη συμπεριφορά λόγω του μακροχρονίου εγκλεισμού τους στη στάνη. 

«Τα πρόβατα είναι, μάλλον, στη συγκεκριμένη στάνη για μεγάλη περίοδο και αυτό μπορεί να τα έχει οδηγήσει σε μια στερεοτυπική συμπεριφορά με τον επαναλαμβανόμενο κύκλο λόγω του στρες που τους έχει δημιουργήσει ο επί μακρόν περιορισμός τους» δήλωσε στο Newsweek ο καθηγητής στο Τμήμα Γεωργίας στο πανεπιστήμιο του Γκλόστερ, Ματ Μπελ.

«Αφού ξεκίνησαν κάποια πρόβατα, στη συνέχεια συμμετείχαν και άλλα καθώς πρόκειται για ζώα που ζουν σε κοπάδια και θέλουν να είναι μαζί με «φίλους» τους» πρόσθεσε ο Βρετανός καθηγητής.

Όπως αναφέρεται στο Merck Veterinary Manual, στην κοινωνική συμπεριφορά των προβάτων κυριαρχεί το μοτίβο του κοπαδιού, με τις κινήσεις των ζώων ελέγχονται από την ομάδα, προκειμένου να προστατευθτούν από τους κινδύνους. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚίνακοπάδιπρόβατα