Viral|02.12.2022 23:00

Γονείς τιμώρησαν το παιδί τους που έβλεπε πολλές ώρες τηλεόραση αναγκάζοντάς το να δει περισσότερες

Newsroom

Αμφιλεγόμενη είναι η τακτική που ακολούθησαν δύο γονείς από την Κίνα που ήθελαν να κάνουν το παιδί τους να σταματήσει να βλέπει τόση τηλεόραση. Με αντίστροφη ψυχολογία, το ανάγκασαν να μείνει ξύπνιο όλο το βράδυ βλέποντας την οθόνη.

Οι οθόνες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς καθώς τα παιδιά όπως είναι φυσικό, εντυπωσιάζονται από την οθόνη, την μουσική και τα έντονα χρώματα που εκπέμπει. Από νεαρή ηλικία πρέπει να μπαίνουν κάποια όρια καθώς η υπερέκθεση οδηγεί σε εθισμό.

Το ίδιο ζήτημα προέκυψε και με ένα αγοράκι από την Κίνα, με τους γονείς να προχωρούν σε μια ίσως ακραία κίνηση για να σταματήσουν τον εθισμό του.

Πριν βγουν έξω, το ζευγάρι, το οποίο κατάγεται από την επαρχία Χουνάν της Κίνας, φέρεται να ζήτησε από τον 8χρονο γιο τους να τελειώσει τα μαθήματά του και να είναι στο κρεβάτι στις 8:30.


Αλλά όταν επέστρεψαν αργότερα το ίδιο βράδυ τον βρήκαν στον καναπέ να βλέπει τηλεόραση, παρόλο που είχε περάσει η ώρα του ύπνου. Είδαν επίσης ότι δεν είχε κάνει τα μαθήματά του και έτσι αποφάσισαν να του δώσουν ένα μάθημα.

Σύμφωνα με το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σπιτιού που έγινε πρόσφατα viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της 11ης Νοεμβρίου.

Όταν οι γονείς επέστρεψαν στο σπίτι, το αγόρι φάνηκε να πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα αλλά οι γονείς το οδηγούν πάλι πίσω στο σαλόνι.

Το αγόρι μάλιστα δέχεται επίπληξη και για τιμωρία του ανοίγουν την τηλεόραση και του λένε να συνεχίσει να βλέπει τα αγαπημένα του προγράμματα. Στην αρχή δείχνει χαλαρός, αλλά καθώς περνούν οι ώρες, παλεύει να μείνει ξύπνιος.

Αυτή η μορφή τιμωρίας επικριθεί αρκετά στο διαδίκτυο, με ορισμένους να την αποκαλούν μορφή κακοποίησης.

Το βίντεο δείχνει το αγόρι να προσπαθεί επανειλημμένα να πάει στο δωμάτιό του για να κοιμηθεί, και η μητέρα του το γυρίζει και το αναγκάζει να δει περισσότερη τηλεόραση.

Περίπου στις 2 το βράδυ, φαίνεται να κλαίει και να παρακαλεί τη μητέρα να του επιτρέψει να κοιμηθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το άφησαν τελικά να κοιμηθεί στις 5 το πρωί.

Αν και το αγόρι μπορεί να πήρε ένα μάθημα και πιθανότατα θα αποφύγει την τηλεόραση για λίγο καιρό, πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρωτήθηκαν αν άξιζε τον κόπο να «βασανιστεί» έτσι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπαιδίΚίναοθόνη