Viral|11.12.2022 21:44

Πετσί και (σπασμένο) κόκκαλο: Λιποβαρής γυναίκα σπάει τέσσερα πλευρά γιατί έβηξε

Newsroom

Νεαρή γυναίκα από την Κίνα κατέληξε πρόσφατα στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, μετά από κρίση βήχα η οποία προκλήθηκε από την κατανάλωση εξαιρετικά πικάντικου φαγητού.

Σχεδόν όλοι έχουμε, κατά καιρούς, καταναλώσει κάτι τόσο καυτερό που μπορεί να μάς προκαλέσει λίγο βήχα. Αυτό που δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστό είναι ότι, αυτός ο βήχας, που προκαλείται από πικάντικα φαγητά, μπορεί, στην πραγματικότητα, να αποβεί μοιραίος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γυναίκα από τη Σανγκάη, η οποία, λόγω του εξαιρετικά λιποβαρούς της σωματότυπου, είχε ανεπαρκώς ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα, το οποίο δεν μπόρεσε να την προστατεύσει από το να σπάσει τέσσερα πλευρά από τον βήχα.

«Νόμιζα ότι έχω πάθει εγκεφαλικό»

Η νεαρή Κινέζα ονόματι Huang, είπε στους γιατρούς του νοσοκομείο ότι, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του spicy γεύματός της, άρχισε να βήχει χωρίς να μπορεί να σταματήσει. Η Huang φέρεται να άκουσε έναν οξύ κρότο από την περιοχή του στήθους της και αμέσως άρχισε να αισθάνεται αφόρητο πόνο όσο ανέπνεε και προσπαθούσε να μιλήσει. «Νόμιζα ότι έχω πάθει εγκεφαλικό ή κάτι τέτοιο, δεν περίμενα ότι θα πονούσε τόσο πολύ. Δεν μπορούσα καν να περπατήσω», σημείωσε η ίδια.

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε αποκάλυψε τέσσερα σπασμένα πλευρά. Οι γιατροί, αφότου άκουσαν τι είχε συμβεί στη γυναίκα, πραγματοποίησαν εξέταση οστικής πυκνότητας που βγήκε φυσιολογική. Μετά τη διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων, ο θωρακοχειρουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα κατάγματα των οστών είχαν προκληθεί από την κακή μυϊκή της λειτουργία. «Τα πλευρά της φαίνονται καθαρά κάτω από το δέρμα της. Δεν υπάρχουν μύες για να στηρίξουν το οστό, οπότε είναι εύκολο αυτό να υποστεί κάταγμα σε μία οξεία κρίση βήχα», σημείωσαν, επισημαίνοντας ότι, αν η Huang δεν φροντίσει να πάρει βάρος, είναι πιθανό να υποστεί παρόμοια κατάγματα και στο μέλλον.

Η Huang, δήλωσε ότι έχει ύψος 1,71 μέτρα και ζυγίζει μόλις 57 κιλά, ενώ παραδέχτηκε ότι, ο κορμός της, είναι εξαιρετικά αδύνατος. Τώρα, αυτό που οφείλει να κάνει είναι να ξεκουραστεί και να περάσει έναν μήνα φορώντας νάρθηκα. Μόλις περάσει η ανάρρωσή της, σχεδιάζει να φροντίσει να βάλει λίγο βάρος και να αυξήσει τη μυϊκή της μάζα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίναβήχαςαδυνάτισμαειδήσεις τώρα