Viral|25.12.2022 05:45

Βρετανία: 7χρονη με βιονικό χέρι άνοιξε για πρώτη φορά μόνη της τα δώρα της

Newsroom

Η 7χρονη Thalia Coultas είναι ο νεότερος άνθρωπος στη Βρετανία με βιονικό χέρι. Το κορίτσι γεννήθηκε χωρίς το δεξί της χέρι και παρακαλούσε τους γονείς της να της επιτρέψουν να βάλει βιονικό από όταν ήταν τεσσάρων.

Συνήθως τα προσθετικά χέρια τοποθετούνται σε άτομα που έχουν συμπληρώσει τα 8 έτη, γιατί απαιτείται μυϊκή δύναμη ώστε κανείς να τα χειριστεί, αλλά η εταιρεία Open Bionics αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στη μικρή να φορέσει δοκιμαστικά έναν χρόνο νωρίτερα. 

Η 7χρονη βρέθηκε στο πλατό του ITV και του This Morning και περιέγραψε το πως είναι να έχει δύο λειτουργικά χέρια, σημειώνοντας πως είναι «φανταστικό» κι ότι πλέον η ζωή της είναι «πολύ πιο εύκολη» από ό,τι πριν.

Την ώρα που εξηγούσε ότι είναι πλέον πολύ εύκολο να σηκώνει πράγματα με τα δυο της χέρια ταυτόχρονα, ο παρουσιαστής Κρεγκ Ντόιλ, της έκανε πλάκα, λέγοντάς της ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι για όλα τα πράγματα που θα μπορείς να κάνεις από εδώ και πέρα, όπως το να ξύνεις τη μύτη σου».

Η 7χρονη, γελώντας, είπε ότι «δεν το είπα ποτέ αυτό». Πάντως, θα μπορέσει φέτος τα Χριστούγεννα να ανοίξει μόνη της τα δώρα της, γι’ αυτό και η ομάδα του This Morning της έδωσε το πρώτο της δώρο για τις γιορτές, ώστε να το ανοίξει σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση.

ειδήσεις τώραΒρετανίαχέριπροσθετικό χέρι