Viral|01.01.2023 11:37

Πρωτοχρονιάτικη περιπέτεια για επιβάτες πτήσης με προορισμό το Σίδνεϊ: Έχασαν την αλλαγή του χρόνου λόγω της διαφοράς στις ζώνες ώρας

Newsroom

Οι επιβάτες της πτήσης 839 της United Airlines από το Λος Άντζελες με προορισμό το Σίδνεϊ «έχασαν» την αλλαγή του χρόνου λόγω της διαφοράς στις ζώνες ώρας.  

Όταν το προσωπικό του αεροσκάφους παρατήρησε διαρροή λαδιού σε έναν από τους κινητήρες, αποφάσισε να γίνει αναγκαστική προσγείωσή στο απομακρυσμένο νησί Πάγκο Πάγκο της Αμερικανικής Σαμόα. 

Οι ντόπιοι καλωσόρισαν τους 787 ταξιδιώτες, κάνοντας τους μια σύντομη ξενάγηση στο όμορφο νησί τους. Ωστόσο, εξαιτίας μια ιδιομορφίας στις ζώνες ώρας, η πτήση διάσωσης που στάλθηκε για να τους μεταφέρει στο Σίδνεϊ, πέρασε τη διεθνή γραμμή ημερομηνίας (νοητή γραμμή στην επιφάνεια της Γης, η οποία περνά από τον ειρηνικό ωκεανό σχεδόν κατά μήκος του 180 μεσημβρινού και χωρίζει το χτες από το αύριο) λίγο μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να χάσουν την Πρωτοχρονιά. 

Πιο συγκεκριμένα, το αεροσκάφος αντικατάστασης αναχώρησε από τα Πάγκο Πάγκο στις 3 π.μ. της 31ης Δεκεμβρίου, τοπική ώρα και έφτασε στο Σίδνεϊ στις 7:15 π.μ. της 1ης Ιανουαρίου. 

Οι περισσότεροι βλέπουν αυτό που συνέβη σαν μια αστεία πρωτοχρονιάτικη ιστορία, αλλά ορισμένοι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν για το χρόνο που χρειάστηκε η United Airlines για να στείλει μια πτήση αντικατάστασης, σύμφωνα με τον Guardian.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πτήσηΠρωτοχρονιάειδήσεις τώρα2023Σίδνεϊ