Viral|02.01.2023 22:15

Ήλθε, άραξε, απήλθε – Ο θαλάσσιος ίππος που μάς έκλεψε την καρδιά την παραμονή Πρωτοχρονιάς, συνεχίζει την περιοδεία του

Newsroom

Με την έλευση του νέου χρόνου και ο Thor, ο περιπλανώμενος θαλάσσιος ίππος, που έκλεψε την παράσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν αποφάσισε να αράξει στο λιμάνι του Σκάρμπορο στη Βρετανία, είπε να συνεχίσει την περιοδεία του στις αγγλικές ακτές.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (01/01) πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλωτή ξύλινη γέφυρα του ιστιοπλοϊκού ομίλου της πόλης Μπλιθ για να θαυμάσει από κοντά έναν θαλάσσιο ίππο, που πιστεύεται ότι είναι ο Thor – ο υπέροχος τύπος που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς άραζε στο Σκάρσμπορο από το οποίο και αναχώρησε με την έλευση του 2023. Μάλιστα, στις 31 του περασμένου μήνα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε και την ακύρωση της ρίψης πυροτεχνημάτων, με την αλλαγή του χρόνου, ώστε να μην τρομάξει το θαλάσσιο θηλαστικό.

Σύντομες στάσεις για να ανακτήσει δυνάμεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Thor κάνει σύντομες στάσεις προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις και να συνεχίσει το ταξίδι του προς τον βορρά. Ο Chris Cook, του φιλανθρωπικού οργανισμού British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), δήλωσε ότι το πλάσμα χρειαζόταν «χρόνο για να ξεκουραστεί και να ανακάμψει πριν συνεχίσει το ταξίδι του». Μάλιστα, η τελευταία στάση του Thor συμπίπτει με την κυκλοφορία έκθεσης για την παρουσία του θαλάσσιου ίππου στην ευρύτερη περιοχή του Γιορκσάιρ τον Δεκέμβριο – όταν, χιλιάδες άτομα είδαν το θηλαστικό μη μπορώντας, όμως, να πιστέψουν στα μάτια τους. Οι ειδικοί, πάντως, συνιστούν στους πολίτες να κρατούν την απόστασή τους από τον θαλάσσιο ίππο, αφού, ο συνωστισμός μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο θηλαστικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θαλάσσιος ίπποςειδήσεις τώραΒρετανίαΠρωτοχρονιά