Viral|24.01.2023 16:15

Συγκινητικό βίντεο: Σκύλος μένει για ώρες δίπλα στο άψυχο σώμα του τετράποδου φίλου του που χτυπήθηκε από αμάξι

Newsroom

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η τραγική ιστορία δύο τετράποδων στο Ηράκλειο Κρήτης. Φαίνεται ότι το ένα από τα δυο σκυλάκια χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από διερχόμενο αμάξι, με το άλλο να παραμένει δίπλα του, αρνούμενο να το εγκαταλείψει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το neakriti.gr το ένα από τα σκυλιά, ένα λυκόσκυλο, εντοπίστηκε να κείτεται μισοπεθαμένο στον παράδρομο της εθνικής, χτυπημένο από διερχόμενο αυτοκίνητο. Το δεύτερο σκυλί ένα, γκρι, κάνε κόρσο, παρέμεινε στο πλευρό του και δεν επέτρεπε σε κανένα να πλησιάσει τον φίλο του.

Στο σημείο βρέθηκε η βολεϊμπολίστα και εθελόντρια Νίκη Μανωλάκη από το καταφύγιο των Γουβών η οποία με δάκρυα στα μάτια προσπαθούσε να καθησυχάσει το αρσενικό σκυλί για να μπορέσει να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο άλλο και να το μεταφέρει σε διπλανό κτηνιατρείο. Όμως στάθηκε αδύνατο. Το αρσενικό σκυλί με σπαρακτικό τρόπο ξάπλωνε δίπλα στο φίλο του και προσπαθεί είτε να τον κουνήσει είτε να τον ζεστάνει για να τον βοηθήσει.

Το τραυματισμένο σκυλί άφησε την τελευταία του πνοή στο οδόστρωμα χωρίς κάνεις να μπορεί να πλησιάσει να βοηθήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες για το περιστατικό ενημερώθηκε η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μ. Καναβάκη και άμεσα ειδοποιήθηκαν οι κυνοκόμοι με τους ίδιους να σπεύσουν το σημείο με κατάλληλο εξοπλισμό για να βοηθήσουν τα δυο σκυλιά.

Η ανάρτησή της

«Μεγαλείο τα ζώα. Η αφοσίωση του φίλου του με έχει συνταράξει πραγματικά» έγραψε σε ανάρτησή της η Νίκη Μανωλάκη, ευχαριστώντας όσους κινητοποιήθηκαν.

 

«Κινητοποιήθηκαν πολλοί εξαιρετικοί άνθρωποι και τους ευχαριστώ. Εγώ είχα φύγει από το σημείο όταν έφτασαν για βοήθεια, καθώς δούλευα στις 21:00 και αφού είχα επικοινωνήσει με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσα.

Συνήθως εκείνη που πράττει και όχι εκείνη που απλά ειδοποιεί. Δεν είχα το θάρρος όμως εκείνη τη στιγμή να βοηθήσω παραπάνω. Από ό,τι είδα, ένας νεαρός εθελοντής χάϊδεψε τον σκυλάκο, τον ηρέμησε και τον παρέλαβαν οι κυνοκόμοι.

Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου. Και όσους κινητοποιήθηκαν από τον δήμο και το κυνοκομείο Ηρακλείου. Το άλλο σκυλάκι δυστυχώς ήταν νεκρό ήδη. Η αφοσίωση του φίλου του με έχει συνταράξει πραγματικά.

Μεγαλείο από τα ζώα… κρίμα για το σκυλάκι που χάθηκε. Κρίμα για τη ζωή σε αλυσίδα που πέρασαν. Και τα δύο έσερναν αλυσίδες… Αυτό ζω αυτή τη στιγμή…» ήταν το σχόλιο που συνόδευε το συγκλονιστικό βίντεο που μοιράστηκε η αθλήτρια στο Facebook.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςΚρήτηΗράκλειο Κρήτηςαδέσποταειδήσεις τώρα