Viral|25.02.2023 09:46

Αδιανόητο: Έστησε επιχείρηση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων μέσα σε… σχολείο

Newsroom

Πρώην υπάλληλος μιας πόλης της Μασαχουσέτης αντιμετωπίζει κατηγορίες επειδή φέρεται να έστησε μια μυστική επιχείρηση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων σε έναν απομακρυσμένο χώρο σε ένα σχολείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Nadeam Nahas, 39 ετών, επρόκειτο να απολογηθεί την Πέμπτη με την κατηγορία της δόλιας χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας και του βανδαλισμού ενός σχολείου, αλλά δεν εμφανίστηκε και ο δικαστής εξέδωσε ένταλμα ερήμην του, αφού απέρριψε την αίτηση της υπεράσπισης για επαναπρογραμματισμό, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα του Νόρφολκ.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε στο Cohasset Middle/High School τον Δεκέμβριο του 2021, αφού ο διευθυντής εγκαταστάσεων της πόλης βρήκε ηλεκτρικά καλώδια, προσωρινές σωληνώσεις και πολυάριθμους υπολογιστές που έμοιαζαν εκτός θέσης κατά τη διενέργεια επιθεώρησης ρουτίνας στο σχολείο, ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη ο αρχηγός William Quigley του αστυνομικού τμήματος του Cohasset.

Επικοινώνησε με τον διευθυντή πληροφορικής της πόλης, ο οποίος διαπίστωσε ότι επρόκειτο για μια επιχείρηση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που ήταν παράνομα συνδεδεμένη με το ηλεκτρικό σύστημα του σχολείου, δήλωσε ο Quigley.

Η Υπηρεσία Ερευνών της Ακτοφυλακής και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας βοήθησαν στην ασφαλή αφαίρεση και εξέταση του εξοπλισμού.

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, η διαδικασία επικύρωσης συναλλαγών κρυπτονομισμάτων και η δημιουργία νέων κρυπτονομισμάτων, καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Nahas, βοηθός διευθυντής εγκαταστάσεων της πόλης, ταυτοποιήθηκε ως ύποπτος μετά από τρίμηνη έρευνα. Μετά από μια ακρόαση για την επίδειξη της αιτίας, εκδόθηκε ποινική δίωξη. Στη συνέχεια, ο Nahas παραιτήθηκε από την εργασία του στην πόλη στις αρχές του 2022, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακρυπτονομίσματαηλεκτρική ενέργειασχολείοεξόρυξη