Viral|28.02.2023 23:00

Θρυλικό πανδοχείο με ιαματικά λουτρά στην Ιαπωνία παραδέχεται ότι άλλαζε νερό κάθε 6 μήνες! Βακτήρια 3.700 φορές πάνω από το κανονικό

Newsroom

Ένα παραδοσιακό πανδοχείο στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, το οποίο λειτουργεί εδώ και έναν αιώνα, άλλαζε το νερό του μπάνιου του μόνο δύο φορές το χρόνο, με αποτέλεσμα τα επίπεδα βακτηρίων λεγεωνέλλας να ξεπερνούν κατά 3.700 φορές τα τυπικά όρια, δήλωσαν την Παρασκευή οι τοπικοί αξιωματούχοι.

Το πανδοχείο Daimaru Besso στο Chikushino, στο νομό Φουκουόκα, στην ιστοσελίδα του οποίου αναφέρεται ότι μεταξύ των παλαιότερων επισκεπτών περιλαμβάνεται ο αυτοκράτορας Χιροχίτο, μεταθανάτια γνωστός ως αυτοκράτορας Showa, είναι ύποπτο ότι παρέχει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με το πόσο συχνά αλλάζει το νερό του μπάνιου. Η τοπική νομοθεσία λέει ότι οι ιαματικές πηγές πρέπει να αλλάζουν το νερό του μπάνιου τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Το πανδοχείο ζήτησε συγγνώμη στον ιστότοπό του για την πρόκληση ανησυχιών, ενώ σημείωσε ότι επανέλαβε τη λειτουργία του κύριου κοινού λουτρού του από τα τέλη Δεκεμβρίου, αφού πληρούσε τις προδιαγραφές υγιεινής.

Σύμφωνα με τη νομαρχιακή κυβέρνηση της Φουκουόκα, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τη διαπίστωση ότι βακτήρια λεγεωνέλλας προκάλεσαν την ασθένεια ενός ατόμου, το οποίο είχε επισκεφθεί πολλές τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων και το Daimaru Besso.

Τοπική υγειονομική υπηρεσία επιθεώρησε το Daimaru Besso τον Αύγουστο, εντοπίζοντας επίπεδα βακτηρίων λεγεωνέλλας διπλάσια από τα επιτρεπόμενα σύμφωνα με το διάταγμα της νομαρχιακής κυβέρνησης.

Το πανδοχείο υποστήριζε τότε ότι αντικαθιστούσε κατάλληλα το νερό και χρησιμοποιούσε χλώριο για απολύμανση. Ανέφερε επίσης στη νομαρχιακή κυβέρνηση τον Οκτώβριο ότι τα επίπεδα βακτηρίων ήταν κάτω από τα πρότυπα με βάση τη δική της δοκιμή.

Όμως μια επιθεώρηση τον Νοέμβριο από τη νομαρχιακή κυβέρνηση επέστρεψε με επίπεδα βακτηρίων που έφτασαν τις 3.700 φορές πάνω από τα αποδεκτά όρια.

Το πανδοχείο παραδέχθηκε τον Ιανουάριο ότι άλλαζε το νερό του μόνο σε δύο μη εργάσιμες ημέρες το χρόνο και ότι δεν είχε προσθέσει σωστά χλώριο. Η πρακτική αυτή ξεκίνησε περίπου το 2019.

Η τοπική αυτοδιοίκηση ερευνά την υπόθεση υπό το πρίσμα πιθανής παραβίασης του νόμου περί δημόσιων λουτρών.

Το κεντρικό λουτρό του Daimaru Besso λειτουργεί με κυκλοφορία ζεστού νερού. Σύμφωνα με τον κανονισμό, όλο το νερό του μπάνιου πρέπει να αντικαθίσταται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και η συγκέντρωση υπολειμματικού χλωρίου πρέπει να είναι 0,4 χιλιοστόγραμμα ή περισσότερο ανά λίτρο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιαπωνίαξενοδοχείοειδήσεις τώραιαματικά λουτρά