Viral|19.05.2023 14:26

Ο Τριντό καυτηρίασε την στάση της Μελόνι για τα διακαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και εκείνη μόρφασε με απορία

Newsroom

Την στάση της ιταλικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ καυτηρίασε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης με την Τζόρτζια Μελόνι στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

«Προφανώς, ο Καναδάς ανησυχεί για ορισμένες από τις (θέσεις) που λαμβάνει η Ιταλία όσον αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ», είπε ο Τριντό στη Μελόνι κατά την έναρξη της συνάντησης και συμπλήρωσε: «αλλά ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας γι' αυτό».

Τα σχόλια έγιναν στην αρχή της συνάντησης, πριν τα μέσα ενημέρωσης απομακρυνθούν από την αίθουσα.

Σε μια ενημέρωση για τη συνάντηση που έστειλε το γραφείο του πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι οι ηγέτες «αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη σημασία της προστασίας και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων».

«Η πρωθυπουργός Μελόνι απάντησε ότι η κυβέρνησή της ακολουθεί τις δικαστικές αποφάσεις και δεν παρεκκλίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», αναφέρεται στην περίληψη.

Και μολονότι το σημείωμα της καναδικής κυβέρνησης αφιέρωσε μόνον δύο γραμμές στο συμβάν, «η αντίδραση της Μελόνι, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, παραμένει εύγλωττη», σχολιάζει η ιταλική Corriere della Sera.

Τον Μάρτιο, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων κατήγγειλαν ως ομοφοβικές τις κινήσεις της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Μελόνι να περιορίσει την αναγνώριση των γονικών δικαιωμάτων στον βιολογικό γονέα μόνο στις οικογένειες με ομόφυλους γονείς.

Σε μια κίνηση που θα επηρεάσει εκατοντάδες οικογένειες, η κυβέρνηση είπε στην πόλη του Μιλάνου να σταματήσει να καταγράφει αυτόματα και τους δύο γονείς σε ομόφυλα ζευγάρια στα μητρώα της πόλης.

Ήταν η τελευταία μεγάλη πόλη που συνέχισε την πρακτική που είχε υιοθετηθεί για λίγο στη Ρώμη, το Τορίνο, τη Νάπολη και αλλού, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας το 2016 διευκόλυνε τους ομοφυλόφιλους να υιοθετήσουν το βιολογικό παιδί του συντρόφου τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙαπωνίαΚαναδάςΤζάστιν ΤριντόΛΟΑΤΚΙΤζόρτζια ΜελόνιΙταλίαΧιροσίμαειδήσεις τώρα