Viral|29.06.2023 21:40

Απίστευτο: Τσάντα «Louis Vuitton» μικρότερη από κόκκο αλατιού πουλήθηκε για τεράστιο ποσό

Newsroom

Αν ενδιαφέρεστε έστω και ελάχιστα για τις πολυτελείς τσάντες, πιθανότατα έχετε ακούσει για την κλασική τσάντα Chanel με πτερύγιο ή την Hermes Birkin. Αλλά ίσως δεν έχετε ακούσει για τη μικροσκοπική τσάντα της MSCHF.

Με πλάτος μικρότερο από 0,03 ίντσες, η «Microscopic Handbag» της καλλιτεχνικής κολεκτίβας MSCHF με έδρα τη Νέα Υόρκη είναι τόσο μικρή που το ανθρώπινο μάτι μόλις και μετά βίας μπορεί να τη δει όταν βρίσκεται στην κορυφή ενός δακτύλου. Και, παρ' όλα αυτά, πουλήθηκε για περισσότερα από 60.000 δολάρια σε δημοπρασία αυτή την εβδομάδα.

Νεον-πράσινη και κατασκευασμένη μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή με μεθόδους εκτύπωσης πολυμερισμού 2 φωτονίων, η τσάντα - η οποία έχει ως πρότυπο τη διάσημη OnTheGo tote της Louis Vuitton - είναι ορατή μέσα από ένα μικροσκόπιο. Κατά την προσεκτικότερη εξέταση μέσω μικροσκοπίου, μπορεί κανείς να δει καθαρά το μονόγραμμα «LV» στην πρόσοψη της τσάντας.

Σύμφωνα με τον Guardian, το μικρό αντικείμενο της MSCHF, το οποίο πιο τεχνικά έχει διαστάσεις 657 επί 222 επί 700 microns, τέθηκε σε δημοπρασία από τον Joopiter, έναν online οίκο δημοπρασιών που ίδρυσε ο Pharrell Williams. Σύμφωνα με το Joopiter, το αντικείμενο πωλήθηκε για 63.750 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παραγωγός, ράπερ και τραγουδιστής του Happy είναι σήμερα ο δημιουργικός διευθυντής ανδρικής ένδυσης της Louis Vuitton, αλλά φέρεται να μην επικοινώνησε με την MSCHF όταν δημιούργησε την τσάντα με το ομοίωμα της μάρκας, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Kevin Wiesner, επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της MSCHF, δήλωσε στο δημοσίευμα ότι επειδή ο Williams «αγαπάει τα μεγάλα καπέλα, του φτιάξαμε μια απίστευτα μικρή τσάντα».

Στην ανάρτηση της δημοπρασίας για το μικροσκοπικό tote, η MSCHF χαρακτήρισε τη δημιουργία της ως «μικρότερη από έναν κόκκο αλατιού» και «την τελευταία λέξη στη μικρογραφία της τσάντας».

Νέα Υόρκηδημοπρασίαειδήσεις τώρατσάντα