Viral|29.07.2023 12:50

Λυσσαλέα επίθεση καρχαρία κατά αλιευτικού: Σοκάρει το βίντεο από τη Φλόριντα – Εμβολίζει το σκάφος και προκαλεί ζημιά στον κινητήρα

Newsroom

Τη λυσσαλέα επίθεση ενός τεράστιου καρχαρία εναντίον αλιευτικού σκάφους ανοικτά των ακτών της Φλόριντα κατέγραψε βίντεο, το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και οι εικόνες σοκάρουν.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Instagram και σε αυτό μπορεί κανείς να διακρίνει τον ταυροκαρχαρία, ο οποίος είναι γνωστός για την απρόβλεπτη και συχνά επιθετική συμπεριφορά του, επανειλημμένα να εμβολίζει με το ρύγχος του το σκάφος, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά σε έναν από τους δύο εξωλέμβιους κινητήρες.

Ο οικοδεσπότης του δημοφιλούς καναλιού BlacktipH Fishing στο YouTube, Τζος Τζόργκενσεν, κατέγραψε τις επιθέσεις του του καρχαρία στο σκάφος του φίλου του, Καρλ Τόρεσον, με κάμερα προσαρμοσμένη σε drone.

«Επιτέθηκε οκτώ φορές συνολικά στο σκάφος»

Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος στο βίντεο, «παρακολουθούσα το σκάφος με το drone μου, όταν εντελώς ξαφνικά ο καρχαρίας επιτέθηκε στις μηχανές του. Επιτέθηκε πέντε φορές στο σκάφος, απομακρύνθηκε και επέστρεψε. Συνολικά ο καρχαρίας επιτέθηκε οκτώ φορές στο σκάφος του Καρλ». Ο καπετάνιος του αλιευτικού έμεινε άναυδος από τη ζημιά που είχε προκαλέσει ο καρχαρίας στον έναν από τους εξωλέμβιους κινητήρες του, όταν επέστρεψε στην προκυμαία.

Σκεφτήκαμε ότι ίσως έσπασε την προπέλα, αλλά δεν περιμέναμε τη ζημιά αυτή, όταν επιστρέψαμε στην αποβάθρα», εξηγεί ο Τόρεσον δείχνοντας τα που άφησαν τα σαγόνια του ταυροκαχαρία στον κινητήρα. «Ολόκληρο το μεσαίο τμήμα του ήταν εντελώς κατεστραμμένο. Ουδέποτε θα πίστευα ότι ένας καρχαρίας θα μπορούσε πραγματικά να ταρακουνήσει ένα σκάφος σαν σακούλα ποπ-κορν», πρόσθεσε.

 

ειδήσεις τώρααλιευτικόΦλόριντακαρχαρίας