Viral|17.08.2023 20:55

Οι Ισπανοί απαντούν στον πόλεμο της ξαπλώστρας: Βάζουν ψεύτικες πινακίδες κινδύνου για να διώχνουν τους τουρίστες από την παραλία

Newsroom

Προειδοποιητικές ψεύτικες πινακίδες τοποθετήθηκαν σε όλες τις δημοφιλείς παραλίες στη Μαγιόρκα της Ισπανίας με στόχο να απομακρύνουν τους τουρίστες και να βάλουν τέλος στον «πόλεμο της ξαπλώστρας».

Σύμφωνα με τη Sun, η πινακίδα που προειδοποιεί στα Αγγλικά, ότι υπάρχουν τσούχτρες στο νερό, στα καταλανικά γράφει «Ανοιχτή παραλία. Όχι στις μέδουσες όχι και στους ξένους». Και η πινακίδα που γράφει ότι πέφτουν βράχια, στα καταλανικά γράφει ότι δεν πέφτουν βράχια, και ότι ο κίνδυνος δεν είναι οι «κατολισθήσεις, αλλά ο «υπερπληθυσμός».

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν από την αντικαπιταλιστική ακτιβιστική ομάδα Caterva – η οποία επέκρινε τον αστέρα του τένις Ραφαέλ Ναδάλ επειδή έχει ένα εστιατόριο και μια τουριστική επιχείρηση στο νησί των Βαλεαρίδων, όπως και άλλους επιχειρηματίες  στην περιοχή. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: «Ο σφετερισμός των όρμων είναι μια ακόμη έκφραση του πώς ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί μια οικονομική δραστηριότητα όπως ο τουρισμός, φτάνοντας τη στα άκρα, για να προχωρήσει στην πλήρη αφαίμαξη περιοχών, αποσπώντας τη μέγιστη υπεραξία από τους εργαζόμενους».

Σημειώνεται ότι στις εν λόγω πινακίδες υπάρχει και μήνυμα γραμμένο στα καταλανικά, ώστε όσοι μιλούν τη γλώσσα να γνωρίζουν ότι πρόκειται για ψεύτικες προειδοποιήσεις.

Ο πόλεμος της ξαπλώστρας

Το φαινόμενο εμφανίστηκε καθώς στη διάρκεια του καλοκαιριού οι τουρίστες μπήκαν σε έναν ανταγωνισμό προσπαθώντας να πιάσουν τις καλές θέσεις στις καλές παραλίες, ακόμα και πριν αυτές ανοίξουν για το κοινό. Πήγαιναν πολύ νωρίς με τις πολυθρόνες τους και περίμεναν για να μπουν πρώτοι. Στις φωτογραφίες, δεκάδες τουρίστες περιμένουν στην ουρά για να μπουν στην παραλία πριν αυτή ανοίξει. Η περιμένουν με τις ώρες για να ανοίξει η πισίνα ενός ξενοδοχείου. Κάποιοι πάνε ακόμα και την νύχτα, πριν ανατείλει ο ήλιος και στήνουν τις ομπρέλες τους.

Ισπανίαειδήσεις τώρατουρίστεςπαραλίες