Viral|03.09.2023 21:49

The Simpsons... did it again! Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός τρώει θαλασσινά από τα νερά της Φουκουσίμα - Ο κ. Μπερνς έτρωγε ραδιενεργό ψάρι το 1990

Newsroom

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έφαγε ψάρια από τον ωκεανό στις ακτές της Φουκουσίμα για να καθησυχάσει για την ασφάλεια των θαλασσινών, μετά την απόρριψη ραδιενεργών, επεξεργασμένων λυμάτων στη θάλασσα. Το δείπνο που έκανε μαζί με τρεις υπουργούς της κυβέρνησης, μπροστά στις κάμερες, θύμισαν εικόνες από τους Simpsons, όταν ο κύριος Μπερνς έτρωγε σε ένα επεισόδιο, του 1990 το ψάρι με τα τρία μάτια επίσης μπροστά στους δημοσιογράφους. Και αυτή θεωρείται από τους φίλους της δημοφιλούς αμερικανικής animated σειράς ακόμη μια «πρόβλεψη» των δημιουργών!

Ο Φούμιο Κισίντα με τους υπουργούς του κάθισα για ένα γεύμα στο γραφείο του πρωθυπουργού που αποτελούνταν από σασίμι από σαλάχι, χταπόδι και λαβράκι από τη Φουκουσίμα. «Αυτό είναι πολύ καλό», είπε Ιάπωνας πρωθυπουργός στις κάμερες που κατέγραφαν το δείπνο.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημείωσαν αμέσως την ομοιότητα με το εμβληματικό επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της τηλεοπτικής σειράς, όπου στον κ. Μπερνς σερβίρεται ένα ψάρι με τρία μάτια που έχει μεταλλαχθεί από ραδιενεργά απόβλητα.

«Αυτή είναι ίσως η πιο τρελή στιγμή που οι Simpsons προέβλεψαν» έγραψε ένας χρήστης στο X, πρώην Twitter.

Βέβαια, ο κ. Μπερνς δεν κατάφερε να καταπιεί το ραδιενεργό ψάρι, σε αντίθεση με τον κ. Κισίντα που απόλαυσε το γεύμα του, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες της χώρας του καθώς και άλλων χωρών, όπως της Νότιας Κορέας, πως είναι ασφαλής η κατανάλωση των θαλάσσιων ειδών στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Simpsons σε επεισόδιο τους «έχουν προβλέψει το μέλλον». Μάλιστα σε ένα από αυτά είχαν προβλέψει την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, κάτι που έγινε το 2016.

ραδιενέργειαΦουκουσίμαΙαπωνίαπρόβλεψηSimpsons