Viral|17.12.2023 18:11

Εσείς μπορείτε να τους λύσετε; Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας δίνουν χριστουγεννιάτικους γρίφους στα παιδιά

Newsroom

Η GCHQ, η μεγαλύτερη υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, έστειλε την ετήσια χριστουγεννιάτικη κάρτα της, συνοδευόμενη από μια σειρά γρίφων που απευθύνονται στα νεότερα μυαλά της Βρετανίας.

Η φετινή πρόκληση είναι η πιο «δύσκολη» μέχρι στιγμής, ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, με τα παιδιά ηλικίας 11 έως 18 ετών να αντιμετωπίζουν μια σειρά από επτά «πολύπλοκους γρίφους» που επινοήθηκαν από τους γρίφους της υπηρεσίας για να αποκαλύψουν το τελικό εορταστικό μήνυμα.

Οι γρίφοι περιέχονται στη χριστουγεννιάτικη κάρτα της GCHQ, η οποία είναι διαθέσιμη για λήψη ΕΔΩ

«Οι δημιουργοί γρίφων μας δημιούργησαν μια πρόκληση που είναι σχεδιασμένη για την επίλυση ενός μείγματος μυαλών. Είτε είστε αναλυτής, μηχανικός ή δημιουργικός, υπάρχει ένας γρίφος για όλους», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «ένα γρίφο για συμμαθητές, οικογένεια και φίλους που θα προσπαθήσουν να λύσουν μαζί».

Στην κάρτα απεικονίζεται μια χιονισμένη φωτογραφία του Bletchley Park, της έδρας της υπηρεσίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι Βρετανοί κρυπτολόγοι προσπαθούσαν να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα που έστελναν οι Ναζί. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Alan Turing, ο οποίος αποκρυπτογράφησε ως γνωστόν τα κωδικοποιημένα γερμανικά μηνύματα που εστάλησαν με τη χρήση της κρυπτογραφικής μηχανής Enigma.

Κάθε ένα από τα επτά παζλ έχει μια μονολεκτική απάντηση που μπορεί να ακολουθεί τη λέξη «Χριστούγεννα». Οι παίκτες των γρίφων πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσουν ποια γράμματα θα βάλουν στο προβλεπόμενο πλέγμα για να αποκαλύψουν την τελική απάντηση.

Οι απαντήσεις στους γρίφους θα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της GCHQ στις 7 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή.

Η υπηρεσία, που εδρεύει πλέον στην πόλη Τσέλτεναμ της Αγγλίας, ενθαρρύνει τα παιδιά να βάλουν τα μυαλά τους μαζί για να έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να λύσουν τους γρίφους, που ο καθένας δοκιμάζει διαφορετικές δεξιότητες.

μυστικές υπηρεσίεςΒρετανίαειδήσεις τώρα