Viral|14.03.2024 21:53

Η ιστορία πίσω από το Volvo Island: Εκεί όπου ένα παλιό αμάξι είναι παρκαρισμένο σε έναν... βράχο

Newsroom

Ένα περίεργο εύρημα εντόπισαν πρόσφατα στο Google Maps οι δαιμόνιοι χρήστες του διαδικτύου. Στο Ιλινόι των ΗΠΑ, στη μέση του πουθενά, βρίσκεται ένα μικροσκοπικό νησί που έχει επάνω του παρκαρισμένο ένα παλιό αυτοκίνητο Volvo. Πρόκειται για το Volvo Island και η ιστορία του έχει ενδιαφέρον.

Για πάνω από μία δεκαετία, το ασημί Volvo S80 Saloon του 2001 είναι παρκαρισμένο πάνω στη βραχώδη νησίδα το μέγεθος της οποίας δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του αυτοκινήτου. Από το 2015, μπορεί κανείς να δει το Volvo Island και από τους χάρτες και το Street View της Google. Μάλιστα, στο app το νησί με το αυτοκίνητο αναφέρεται ως τουριστικό αξιοθέατο της πόλης του Ιλινόι, και συγκεντρώνει βαθμολογία 4.9 στα 5 και 235 διθυραμβικές αξιολογήσεις.

Τι συμβαίνει με το Volvo Island;

Ελάχιστα ενδιαφέροντα πράγματα έχει να επιδείξει η μικρή πόλη Οτάβα του Ιλινόι, των περίπου 20.000 κατοίκων. Στην Οτάβα μπορεί κανείς να επισκεφθεί ένα μουσείο για τον αμερικανικό προσκοπισμό καθώς και ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο, το οποίο παραμένει πλημμυρισμένο με περίπου 35 μέτρα στάσιμο νερό.

 

Το δημοφιλές νησάκι που, από το 2001 φιλοξενεί το ασημί Volvo S80 Saloon μπορεί να είναι το πιο ενδιαφέρον αξιοθέατο της πόλης. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Times της Οτάβα, το ασημί αυτοκίνητο βρίσκεται επάνω στο λιλιπούτειο νησί από τον Ιανουάριο του 2012. Το νησί καθώς και η «λίμνη» που το περιβάλλει ανήκουν στον ιδιοκτήτη δύο τοπικών συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων, Scott Mann.

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη του γραφείου του Mann, Tiffany Warren, ο εργοδότης της «έχει πολλές τρελές ιδέες». Η ίδια εξήγησε πως, ο ίδιος ήταν που άφησε το Volvo στο νησάκι γιατί ήθελε οι κάτοικοι της περιοχής να μαντέψουν πώς το αυτοκίνητο κατέληξε μυστηριωδώς στη μέση της τεχνητής λίμνης. Ο Mann, ωστόσο, εγκατέλειψε το project μόλις συνειδητοποίησε ότι η ιδέα θα μπορούσε να παρασύρει τον κόσμο στο πλημμυρισμένο ορυχείο- κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο.

Το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε στο σημείο

Ο ιδιοκτήτης συνεργείων της Οτάβα, όταν έβαλε το αυτοκίνητο για πρώτη φορά στο σημείο, δεν υπήρχε καν νησί πρακτικά εκεί, καθώς μία χερσαία γέφυρα συνέδεε το σημείο με την ακτή. Όπως σημείωνε η Warren στην εφημερίδα, «το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε. Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε έναν μεγάλο εκσκαφέα για να σκάψουμε το χώμα μακριά από το αυτοκίνητο και να το κάνουμε να μοιάζει περισσότερο με νησί».

Το όχημα βρίσκεται πάνω στο νησάκι εδώ και περίπου 12 χρόνια. Είναι, όμως, σε σχετικά καλή κατάσταση καθώς δε φαίνεται να έχει υποστεί μεγάλες ή εμφανείς ζημιές από το νερό. Όπως τονίζει χρήστης των social media, «αυτό οφείλεται στην καλή ποιότητα κατασκευής». Βεβαίως δεν είναι λίγοι οι χρήστες που αναρωτιούνται εάν το Volvo δυνητικά θα μπορούσε να οδηγηθεί ξανά ή και εάν ο κάτοχός του θα ενδιαφερόταν να το πουλήσει.

νησίΙλινόιVolvoΗΠΑαξιοθέαταειδήσεις τώρα