Viral|18.10.2019 11:05

Ο Τσίπρας, το οργισμένο βίντεο και ο αλγόριθμος της ασυδοσίας

Νίκος Τζιανίδης

Τι σημαίνει ασυδοσία; Η ανεξέλεγκτη ελευθερία λόγου ή πράξης ενός ατόμου χωρίς περιορισμό από κάποιον ηθικό ή νομικό φραγμό. Είμαι οπαδός της Ν.Δ. ή του ΚΚΕ ή του εαυτού μου, τέλος πάντων; Πέφτω πάνω σε πρώην πρωθυπουργό, που θεωρώ ότι ήταν επιζήμιος για τον τόπο μου, τον προκαλώ και αιχμαλωτίζω την αντίδρασή του σε βίντεο το οποίο άμεσα το ανεβάζω σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ηρωοποιούμαι από τους μεν, λοιδορούμαι από τους δε. Αυτό θα πει ασυδοσία!

Αναφερόμαστε στο βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου με κυρία «αγανακτισμένη» που βιντεοσκοπεί την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια πτήσης, αποκαλώντας τον «προδότη της πατρίδας μου».

Και οι «αλγόριθμοι» της κοινωνίας που βάζουν «φραγή» σε τέτοιου είδους «επαναστατικές ενέργειες», πώς λειτουργούν; Δεν λειτουργούν! Το να εξευτελίσεις τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, τον Τραμπ, εκ του ασφαλούς, σήμερα κινείται στην τροχιά των viral... 

Επαίρεσαι και κομπάζεις και επιχαίρεις για το κατόρθωμά σου, ενώ στην ουσία είσαι ένας θρασύς νάρκισσος. Αυτός είσαι! Και κατ’ ουσία πετυχαίνεις εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ευαγγελίζεσαι...

Ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει τα εσώψυχά του πλέον σε εκατομμύρια ανθρώπους και να αποθεωθεί ή να χλευαστεί, όμως τι καταφέρνει; Τίποτα! Απλά ποτίζει σταγόνα σταγόνα το δηλητήριο του μίσους και της μισαλλοδοξίας στα «θύματα» του, τα οποία αυτοπροστατεύονται μέσω της σταδιακής χορηγίας των δηλητηριωδών –μη θανατηφόρων– αντιδράσεων. Και, στο τέλος, ο «οργισμένος» θύτης γίνεται γραφικός και το «θύμα» περισσότερο απαθές.

Η άποψη γίνεται ύβρις, η κριτική αναίδεια και η οργή επιτηδευμένη σκηνοθεσία!

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την επίθεση της «αγανακτισμένης»

Αλέξης Τσίπρας