Viral|18.10.2019 12:32

NASA: Αυτές είναι οι νέες στολές για την επόμενη αποστολή στο φεγγάρι (pics)

Newsroom

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, NASA, παρουσίασε την Τετάρτη 16/10 τη νέα της στολή για την επόμενη αποστολή στο φεγγάρι, παρουσία του γενικού διευθυντή της, Jim Bridenstine

Οι πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναδεικνύουν την ομοιότητα που έχει η νέα στολή με εκείνη που χρησιμοποιείτο στον διεθνή διαστημικό σταθμό μέχρι σήμερα, ωστόσο, σύμφωνα με τη NASA, αυτή εδώ είναι πιο εξελιγμένη όσον αφορά στην άνεση, την προσαρμοστικότητα στο σώμα και την ελευθερία κίνησης στο φεγγάρι που παρέχει στον κοσμοναύτη. 

Όπως αναφέρει το BBC, εκτός από τη στολή για την επόμενη αποστολή στη σελήνη, παρουσιάστηκε και το «Orion Crew Survival System», μια πορτοκαλί στολή με κράνος που θα χρησιμοποιείται στο διαστημόπλοιο Orion στη διάρκεια της απογείωσης και της επανεισόδου. 

Η νέα στολή της NASA φέρει την ονομασία «Exploration Extravehicular Mobility Unit» και είναι σχεδιασμένη να ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο, γεγονός που αποτελεί σημαντική διαφοροποίηση από τις έως τώρα στολές. Χαρακτηριστικό είναι τον περασμένο Μάρτιο αναβλήθηκε η πρώτη γυναικοκρατούμενη αποστολή καθώς δεν υπήρχε στολή που να ταιριάξει στον σωματότυπο της κοσμοναύτριας Anne McClain. 

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον, τη στολή δειγμάτισε επί σκηνής η μηχανικός διαστημικών αεροσκαφών Kristine Davis. «Θα είμαι ξεκάθαρος: η στολή που φορά η Kristine θα ταιριάζει σε όλους τους αστροναύτες μας όταν πάμε στο φεγγάρι», δήλωσε ο Bridenstine, με το κοινό να χειροκροτά ενθουσιασμένο. 

Και η Virgin Galactic παρουσίασε τις δικές της στολές

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ώρες και η εταιρεία «Virgin Galactic» του επιχειρηματία Richard Branson δημοσίευσε στο Twitter βίντεο με τις στολές που θα φορούν οι «μελλοντικοί αστροναύτες». 

Το σχέδιο επιμελήθηκε η εταιρεία «Under Armour», ενώ στο βίντεο μιλούν και κοσμοναύτες οι οποίοι δοκίμασαν τη στολή και περιγράφουν την εμπειρία τους. 

T

ΑποστολήστολήφεγγάριNASA