Viral|19.10.2019 23:38

Το... φάλτσο του VAR με το πέναλτι που δεν δόθηκε στο Ολυμπιακός - ΟΦΗ (vid)

Newsroom

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το VAR ήρθε στην (ποδοσφαιρική) ζωή μας για να αποδώσει μεγαλύτερη δικαιοσύνη απ' ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο δεν λείπουν τα... φάλτσα, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η ανθρώπινη παρέμβαση δεν μπορεί να εγγυηθεί και την απόλυτα ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Οπως για παράδειγμα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (19/10) στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ για την 7η αγωνιστική της Superleague. Οι Κρητικοί, απέναντι στους αήττητους «ερυθρόλευκους», ήταν εξαιρετικοί στην απόδοσή τους, αλλά έφυγαν πικραμένοι από την ήττα και δυσαρεστημένοι από την αντιμετώπιση που είχαν από τη διαιτησία.

Ιδίως η φάση του 33ου λεπτού, οπότε ο Σεμέδο ανατρέπει εντός περιοχής τον Φιγκεϊρέδο, σήκωσε αρκετή συζήτηση και εύλογα έγινε viral στα social media. Ο άσος του ΟΦΗ «τσίμπησε» την μπάλα εντός περιοχής, ο αμυντικός του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να την ανακόψει κι ο Φιγκεϊρέδο, που ανατράπηκε, έμεινε να διαμαρτύρεται στο έδαφος ζητώντας πέναλτι.

Ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος δεν είδε παράβαση σε real time. Το ίδιο όμως συνέβη και με τον VAR Στέφανο Κουμπαράκη, μολονότι τουλάχιστον σε δύο τηλεοπτικά ριπλέι φάνηκε η ανατροπή του επιθετικού του ΟΦΗ. Ακόμη όμως κι αν κάποιος έχει (;) αμφιβολία για την πτώση του Φιγκεϊρέδο, εκείνο που δεν αμφισβητείται βάσει της ξεκάθαρης τηλεοπτικής εικόνας είναι πως ο Σεμέδο σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει μπάλα.

Κι όμως σε τούτη την κρίσιμη φάση (καθώς αφορούσε καταλογισμό ή μη πέναλτι) ο επικεφαλής του VAR, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν ο διαιτητής του αγώνα (με VAR τον Τζοβάρα) στην «τεχνική δυσλειτουργία» της πρεμιέρας μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης), πήρε πάνω του τη φάση και δεν συμβούλευσε τον Παπαδόπουλο να δει τι ακριβώς συνέβη ιδίοις όμμασι από την οθόνη του VAR. 

Κι αφού ο διαιτητής δεν είδε παράβαση σε κανονικό χρόνο, κι ο VAR δεν τον έστειλε να δει το ριπλέι, ένα πέναλτι... πνίγηκε μεταξύ VAR και διαιτητή...

Δείτε τη χαρακτηριστική φάση: 

T

SuperLeagueVARΟλυμπιακόςΣτέφανος ΚουμπαράκηςΟΦΗποδόσφαιρο