Viral|20.10.2019 15:20

Γεωργία Μπιτάκου: Η σεσημασμένη... Μακεδονομάχος που λατρεύει τα ακροδεξιά σόου

Newsroom

Οι χυδαίες προκλήσεις και η ακατάσχετη συνωμοσιολογία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της δημόσιας παρουσίας της Γεωργίας Μπιτάκου, η οποία βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας επειδή κατέγραψε και δημοσιοποίησε στο Facebook την ανοίκεια λεκτική επίθεση που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επιβίβασής τους στο αεροπλάνο.

Η Γεωργία Μπιτάκου, η οποία είναι διοργανώτρια αγώνων πάλης και δηλώνει επίσης δημοσιογράφος και δικηγόρος, έγινε γνωστή στο πανελλήνιο πριν από περίπου δύο χρόνια ως… Μακεδονομάχος, καθώς ήταν εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων που έγιναν για τη Μακεδονία. Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές εκφράζοντας μια ακραία εθνικιστική ρητορική και ήταν η γυναίκα με την ντουντούκα που έριξε λάδι στη φωτιά στο συλλαλητήριο της Αθήνας, όταν κάλεσε τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα να εισβάλουν στη Βουλή. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μελών ακροδεξιών ομάδων που τους επιτέθηκαν με καδρόνια και πέτρες.

Κέρδισε οπαδούς 

Η δημοσιότητα που κέρδισε εκείνες τις ημέρες τής έφερε αναγνωρισιμότητα και πολλούς ομοϊδεάτες ακολούθους στα social media και αυτή δεν τους απογοήτευσε ποτέ, αποδεικνύοντας αυτό που όλοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια: με ένα smartphone και μερικούς λογαριασμούς στο Facebook μπορείς να δολοφονήσεις χαρακτήρες, να ξεπεράσεις κάθε όριο ευπρέπειας και παράλληλα να γίνεις ήρωας στα μάτια του διαδικτυακού στρατού σου.

Ο απαράδεκτος προπηλακισμός του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν το πρώτο παρόμοιο κατόρθωμα της Γεωργίας Μπιτάκου. Τις ημέρες των συλλαλητηρίων ανήρτησε φωτογραφία της τότε υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά και εμμέσως την κατηγόρησε ότι χρηματίστηκε για να πουλήσει τη Μακεδονία. Συνόδευσε, δε, αυτήν την κατηγορία με προσβλητικούς για κάθε άνθρωπο χαρακτηρισμούς, από τους οποίους το «γύναιο» ήταν ο πιο ελαφρύς. Αν και αρνείται ότι υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή, η Γεωργία Μπιτάκου φαίνεται να υιοθετεί χρυσαυγίτικη ορολογία. Ως μέλος της οργάνωσης «Διέξοδος Ελλάς» μιλούσε για τους «πυρήνες που έχουμε παντού» και για τα παιδιά που είναι «ετοιμοπόλεμα και ετοιμόμαχα και ετοιμάζονται για να δώσουν αν χρειαστεί και τη ζωή τους».

Μάλιστα, βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες δίπλα στον υπόδικο Γιάννη Λαγό. Οπως έγραψε στο Facebook, πήγε με την ιδιότητα της δημοσιογράφου για να καλύψει τη δικαστική πρωτοβουλία ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία πρωτοστατεί ο Λαγός. Φωτογραφήθηκε μαζί του κρατώντας τη σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας και έγραψε ότι «σε ό,τι αφορά τον Ελληνα ευρωβουλευτή και την εξαιρετική ομάδα του, μπήκαν με πολλή όρεξη και πάθος για σκληρή δουλειά και παρά τους περιορισ μ ο ύ ς π ο υ τους έχουν επιβάλει ως προς την εκπροσώπησή μας, ήδη έχουν κάνει πολύ καίριες παρεμβάσεις και τους αξίζουν πολλά εύγε. Στη χώρα μας πρέπει να διώξουμε τις αγκυλώσεις και να στηρίζουμε όποιον δουλεύει για το εθνικό συμφέρον, ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι ιδεολογικές καταβολές του». Οταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου επεσήμανε το προφανές, η Γεωργία Μπιτάκου της επιτέθηκε χαρακτηρίζοντάς την «ασήμαντη» και αφήνοντας χυδαία υπονοούμενα.

Η «νέα τάξη» και ο Σόρος

Η δράση της Γεωργίας Μπιτάκου συνοδεύεται από τη συνηθισμένη σε αυτούς τους κύκλους συνωμοσιολογική ρητορική για τη «Νέα Τάξη», τον Τζορτζ Σόρος και όλους τους υπόλοιπους δαίμονες που απειλούν τα έθνη. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό βρέθηκε στην Ιταλία, όπου έλαβε μέρος και μίλησε σε συγκέντρωση για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους κρατώντας στο χέρι μια μικρή προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από αυτές που αγοράζει κάποιος στα καταστήματα τουριστικών ειδών.

Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από τέσσερα χρόνια, τις ημέρες του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, η Γεωργία Μπιτάκου στήριζε τον Αλέξη Τσίπρα με νύχια και με δόντια. «Ενωτικός ταπεινός πατριώτης με μεστό ουσιαστικό συγκροτημένο λόγο!!! Το ΔΝΤ μίλησε για κούρεμα χρέους και είναι έτοιμος να διεκδικήσει το δίκιο μας, να υπερασπιστεί τον λαό μας, όπως ένας ηγέτης οφείλει να κάνει!!!» είχε γράψει στο Facebook την επομένη του δημοψηφίσματος…

Γεωργία Μπιτάκου