Viral|15.11.2019 10:40

#IStandWithTaylor: Η Taylor Swift καταγγέλλει και οι fans κάνουν χαμό στο Twitter

Αθανασία Κουλέτα

Δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο. Μία καταγγελία από το στόμα της Taylor Swift για το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ελεύθερα την ίδια της μουσική στα επερχόμενα American Music Awards, όπου και πρόκειται να εμφανιστεί, ήταν αρκετή για να απολαύσει την πλήρη στήριξη των θαυμαστών της και να γίνει πρώτο trend στο Twitter, με το hashtag #IStandWithTaylor.

Σύμφωνα με την ίδια, ενώ πρόκειται να τιμηθεί στα AMAs με το βραβείο της «Καλλιτέχνιδος της Δεκαετίας», οι μάνατζερ Scooter Braun και Scott Borchetta τής ανακοίνωσαν πως δεν της επιτρέπουν να ερμηνεύσει επί σκηνής τραγούδια από τους προηγούμενους δίσκους της, στους οποίους έχουν δικαιώματα, καθώς συνεργάζονταν μαζί της όταν αυτοί κυκλοφόρησαν. 

Η Swift δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter στο οποίο κοινοποιεί όλη την ιστορία, σημειώνοντας για τους μάνατζερ: «Το μήνυμα που μου στέλνουν είναι σαφές: "Να είσαι καλό κορίτσι και να κλείνεις το στόμα σου, αλλιώς θα τιμωρηθείς". Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Κανείς από αυτούς του δύο δεν είχαν την παραμικρή συμμετοχή στη σύνθεση αυτών των τραγουδιών. Δεν έκαναν τίποτα για να δημιουργήσουν τη σχέση που έχω με τους θαυμαστές μου». Μάλιστα, η λεζάντα στο μήνυμά της αναγράφει: «Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω». 

T

Η Taylor Swift σημείωσε πως τόσο η εμφάνισή της στα AMAs όσο και σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix που θα είχε ως θέμα τη ζωή της τίθεται εν αμφιβόλω, εν αναμονή των εξελίξεων. 

Μετά από αυτή την ανάρτηση, οι fans της τραγουδίστριας γέμισαν το Twitter με αναρτήσεις υποστήριξης στην ίδια, χρησιμοποιώντας το hashtag #IStandWithTaylor, το οποίο και έχει γίνει πρώτο trend στη δημοφιλή πλατφόρμα. 

T
T
T

Πώς ξεκίνησαν όλα

Τον περασμένο Ιούνιο, η Swift αποκάλυψε ότι οι τίτλοι των πρώτων της δίσκων πωλήθηκαν στον Braun από την πρώην δισκογραφική της την οποία διηύθυνε ο Borchetta, χωρίς να ενημερωθεί η ίδια. Παράλληλα, τότε, η τραγουδίστρια κατηγόρησε τον Braun, που επίσης μανατζάρει την Ariana Grande, τον Justin Bieber και τη Demi Lovato για «συνεχή χειραγώγηση και εκφοβισμό», αλλά και ότι προσπαθεί να «διαλύσει» τη μουσική της κληρονομιά. 

Ο Braun δεν απάντησε ποτέ επίσημα, ωστόσο στηρίχθηκε δημόσια από τους Bieber και Lovato, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η Swift απλώς «ψάχνει για συμπόνια». 

Μετά από αυτά τα γεγονότα, τον περασμένο Αύγουστο η Taylor Swift ανακοίνωσε πως σκοπεύει να ξαναγράψει στο στούντιο τα κόμματια των πρώτων έξι δίσκων της, ώστε να της ανήκουν πλήρως όλα τα δικαιώματα. 

Με πληροφορίες από BBC

Taylor SwiftΤέιλορ Σουίφτ