Viral|23.11.2019 15:25

Μπογδάνος: Πρόσφυγες στα ξερονήσια - Να ξεπεράσουμε τα ταμπού (vid)

Newsroom

Σε μία ακόμη δήλωση που προκάλεσε πλήθος σχολίων προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, λίγες ώρες μετά την αναφορά του στην Ντόρα Μπακογιάννη

Αυτή τη φορά, ο κ. Μπογδάνος, καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιώργου Μελιγγώνη στο Contra News, τάχθηκε εμφατικά υπέρ της κατοίκησης ερημικών νησιών από πρόσφυγες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ». 

Τα λεγόμενά του έχουν ως εξής: «Βεβαίως μπορούν να πάνε πρόσφυγες στα ξερονήσια. Δεν πρέπει να έχουμε ταμπού! Είναι χώροι για να "φιλοξενήσουμε" κάποιους. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά τα ταμπού, να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ του παρελθόντος, τα μετεμφυλιακά και τα δικτατορικά». 

Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Η στόχευση είναι να χρησιμοποποιηθούν νησιά αραιοκατοικημένα, απομονωμένα. Εφόσον υπάρχει η στόχευση γιατί όχι. Είμαστε πια μια άλλη γενιά. Το ΚΚΕ είναι απολύτως νόμιμο κόμμα και πυλώνας του πολιτειακού μας συστήματος. Δεν μπορεί ο Έλληνας να έχει ίσα δικαιώματα με τον μετανάστη, τι να κάνουμε, έτσι είναι». 

Παρά τις παραινέσεις του βουλευτή, ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής μεταναστών/ προσφύγων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης, τόνισε σε συνέντευξή του πως δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κλειστό κέντρο για μετανάστες και πρόσφυγες στο ακατοίκητο νησί Λέβιθα.

ταμπούξερονήσιαΚωνσταντίνος Μπογδάνοςπρόσφυγες