Viral|26.11.2019 13:07

Πέθανε το κοάλα που είχε διασωθεί από γυναίκα, στις πυρκαγιές της Αυστραλίας (vid)

Newsroom

Εκατοντάδες ζευγάρια μάτια είδαν το βίντεο από την Αυστραλία με τη γυναίκα που όρμηξε στις φλόγες για να σώσει ένα κοάλα που είχε σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο στην προσπάθειά του να επιβιώσει από την πυρκαγιά. Viral έγινε το βίντεο με τη γυναίκα που ακούγοντας τις σπαρακτικές κραυγές πόνου του ζώου έσπευσε να το βοηθήσει. Η γυναίκα, που χρησιμοποίησε την μπλούζα της για να τυλίξει το ζώο, προσπάθησε με ένα μπουκάλι νερό να διασώσει το τρίχωμα του ζώου, όμως η προσπάθειά της τελικά δεν ευοδώθηκε. 

Δυστυχώς, σύμφωνα με το BBC, το κοάλα είχε υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και τελικά δεν κατάφερε να ανανήψει. Οι γιατροί που το παρακολουθούσαν αποφάσισαν να κάνουν ευθανασία στον Λιούις -όπως ονομάστηκε- για να μην υποφέρει άλλο. Δείτε στο βίντεο τις προσπάθειες της γυναίκας να σώσει το κοάλα - μια σκηνή που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η κυρία Ντόχερτι - όπως λέγεται η γυναίκα που έσωσε το κοάλα - επισκέφθηκε τον Λιούις λίγο πριν την ευθανασία. Το 14χρονο κοάλα είχε βαριά εγκαύματα στο στήθος και στα πόδια. Στο ίδιο νοσοκομείο έφτασαν για πρώτες βοήθειες δεκάδες κοάλα που κάηκαν στις φωτιές που μαίνονται στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η υπηρεσία προστασίας της πανίδας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας εξέφρασε την ανησυχία της για «τον ιδιαίτερο πληθυσμό» των κοάλα που ζουν στην περιοχή, η οποία καταστράφηκε από τις φλόγες. Η πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από κεραυνό το περασμένο Σάββατο σε μια περιοχή περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ. Ήδη έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα.

«Τα κοάλα αυτά έχουν ξεχωριστή σημασία διότι είναι ένας ιδιαίτερα ποικιλόμορφος πληθυσμός σε γενετικό επίπεδο», εξήγησε η Σου Άστον πρόεδρος του Νοσοκομείου για Κοάλα στο Πορτ Μάκαρι. Φοβάται ότι «εκατοντάδες» μαρσιποφόρα που ζουν σε αυτή την περιοχή «έχουν χαθεί στην πυρκαγιά». «Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία διότι αυτός ο πληθυσμός των κοάλα είναι μοναδικός», κατήγγειλε.

κοάλαΑυστραλία