Viral|27.11.2019 15:58

Νοσοκομείο Λέρου: Ο νέος διοικητής, οι «μουσουλμάνοι εισβολείς» και η ομοφοβία (vid)

Newsroom

Μετά τον 80χρονο (τέως, πλέον) διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε, τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του Διαδικτύου μία ακόμη περίπτωση νεοδιορισμένου διοικητή, αυτήν τη φορά στο νοσοκομείο Λέρου

Πρόκειται για τον Τάσο Τσαχουργιανίδη, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Ν.Δ. Λέρου, πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Παυλή. 

Αφορμή για τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το όνομά του είναι οι αναρτήσεις του κ. Τσαχουργιανίδη στο Facebook, στις οποίες χρησιμοποιεί κατά κόρον ακροδεξιά ρητορική, αναφερόμενος στο Προσφυγικό, αποκαλώντας τους μετανάστες μέχρι και «μουσουλμάνους εισβολείς» στο παρακάτω απόσπασμα:

 

Παράλληλα, σε άλλη ανάρτηση του περασμένου Οκτωβρίου, στην οποία απεικονίζεται λέμβος με πρόσφυγες να φτάνει στο νησί, ο κ. Τσαχουργιανίδης κάνει λόγο για «απόβαση», γράφοντας στη λεζάντα του βίντεο: «Ντροπή, αίσχος, φόβος... ΑΠΟΒΑΣΗ ακριβώς κάτω από το σπίτι μου»: 

 

Τον περασμένο Αύγουστο, με αφορμή τη φωτιά στη Λέρο, ο νυν διοικητής του νοσοκομείου είχε γράψει στο Facebook: «Λοιπόν "φίλοι" του Facebook ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα σχετικά με το μεταναστευτικό το οποίο χθες στη Λέρο είχε τη μεγάλη φωτιά. Ο μετανάστης είναι μετανάστης, ο παράνομος μετανάστης είναι παράνομος μετανάστης, ο λαθρομετανάστης είναι λαθρομετανάστης, ο κλέφτης και διαρρήκτης είναι κλέφτης και διαρρήκτης, ο εμπρηστής είναι εμπρηστής. Τέλος». 

 

Τέλος, αναφερόμενος τον περασμένο Ιανουάριο στο Μακεδονικό, κοινοποίησε μια φωτογραφία που γράφει: «Οι Σκοπιανοί αισθάνονται Μακεδόνες, λένε…. Και οι π@@στηδες αισθάνονται γυναίκες, αλλά δεν είναι!».

Αυτές ήταν μερικές ψύχραιμες και φιλελεύθερες απόψεις από τον καινούργιο διοικητή του νοσοκομείο Λέρου. 

διοικητήςΛέροςπρόσφυγεςνοσοκομείο