Νεκρό ελάφι με 7 κιλά πλαστικό και σκουπίδια στο στομάχι του
NewsroomΚαμιά φορά, διαβάζοντας τέτοιες ειδήσεις, είναι να απορεί κανείς τι άλλο περιμένουμε οι άνθρωποι για να καταλάβουμε ότι η κλιματική αλλαγή αλλά και η περιβαλλοντική ρύπανση σκοτώνουν οτιδήποτε συνιστά ζωή σε αυτό τον πλανήτη. Πιο πρόσφαστο παράδειγμα, το νεκρό ελάφι που βρέθηκε στην Ταϊλάνδη, με 7 κιλά πλαστικό και σκουπίδια στο στομάχι του.
Η είδηση έχει συγκλονίσει και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς στο στομάχι του θηλαστικού βρέθηκαν μεταξύ άλλων ανθρώπινα εσώρουχα, πλαστικές σακούλες, φίλτρα στιγμιαίου καφέ, κομμάτια από από πλαστικό σχοινί.
Όπως δήλωσε στο BBC αξιωματούχος του πάρκου Khun Sathan στο οποίο βρέθηκε νεκρό το ελάφι, το ζώο κατανάλωνε πλαστικό για καιρό πριν να βρεθεί νεκρό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πλαστικό έφραξε τον οισοφάγο του αλλά θα διεξάγουν και περαιτέρω έρευνα.
Πηγή: BBC
- Τραγωδία στον Ατλαντικό: Ανάμεσα στα θύματα του «Lily Jean» 33χρονος Έλληνας ψαράς από την Κρήτη
- Μικρό διάλειμμα πριν το νέο κύμα κακοκαιρίας: Πού και πότε θα χτυπήσει - Πρόγνωση Μαρουσάκη
- Γιατί η κυβέρνηση ανοίγει τώρα τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Ποια άρθρα μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγου
- Τα ψίχουλα που είδαν οι μισθωτοί, η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο που θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Παπαστεργίου στο κάδρο της «Βιολάντα»