Viral|04.12.2019 12:03

Έγραψαν με σπρέι σε πολική αρκούδα - Κίνδυνος για την επιβίωσή της (vid)

Newsroom

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι εικόνες μιας πολικής αρκούδας στη Ρωσία, στην οποία άγνωστοι έγραψαν με σπρέι τη φράση «Τ-34».

Οι επιστήμονες εκφράζουν ανησυχία, καθώς, όπως λένε, αυτό μπορεί να οδηγήσει το θηλαστικό σε απομόνωση από το περιβάλλον της και άρα θα επηρεάσει την ικανότητά της να κυνηγά την τροφή της. 

Όπως αναφέρει το BBC, το επίμαχο βίντεο τραβήχτηκε κάπου στην Αρκτική Ρωσία και έχει ήδη διαταχθεί η διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό. Το απόσπασμα δημοσιεύθηκε και στο Facebook του Sergey Kavry, μέλους της WWF και έπειτα κοινοποιήθηκε σωρηδόν στα τοπικά Μέσα. 

Η εκπρόσωπος Τύπου της WWF Ρωσίας δήλωσε στο BBC ότι οι εικόνες είναι σοκαριστικές και ότι «μοιάζει με κακόγουστο αστείο».

Παράλληλα, επιστήμονας του «Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών του Βορά» σημείωσε πως είναι απίθανο να γράφτηκε αυτό το μήνυμα πάνω στην αρκούδα, χωρίς να της είχαν χορηγήσει πρώτα κάποιου είδους ηρεμιστικό. 

T

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αφαίρεση του μηνύματος από το κορμί του θηλαστικού θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη διαδικασία έρευσης τροφής αφού, χωρίς να είναι ολόλευκη, ξεχωρίζει στο περιβάλλον που κυνηγά τα θηράματά της. 

Οι Αρχές που ερευνούν το περιστατικό εξετάζουν αν το «Τ-34» που έγραψαν οι άγνωστοι στην αρκούδα έχει κάποια σχέση με το Σοβιετικό Τ-34 που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη της ΕΣΣΔ επί των ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: BBC

πολική αρκούδαΡωσίασπρέι