Viral|16.12.2019 13:06

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ταξίδεψε ή όχι στο πάτωμα τρένου; Η φωτογραφία που διχάζει

Newsroom

Ένα ακόμη μέτωπο έχει ανοίξει η Γκρέτα Τούνμπεργκ - γνωστή, εκτός από τους χιλιάδες υποστηρικτές της και για τους πολλούς πολεμίους της, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος των ΗΠΑ - αυτή τη φορά με μια γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία. Αφορμή, το πρόσφατο ταξίδι της 16χρονης ακτιβίστριας με τρένο της εταιρείας, από το οποίο δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter, που τη δείχνει να κάθεται στο πάτωμα. 

Η Τούνμπεργκ άρχισε το ταξίδι της επιστροφής στη Στοκχόλμη μετά τη Διάσκεψη για το Κλίμα στη Μαδρίτη, κάνοντας μια στάση στο Τορίνο της Ιταλίας για να παραστεί σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή, χρησιμοποιώντας τρένο της εταιρείας «Deutsche Bahn». Στη διάρκεια του ταξιδιού της, έβγαλε μια φωτογραφία, που την απεικονίζει να κάθεται στο πάτωμα του τρένου και έγραψε στη λεζάντα: «Ταξιδεύοντας σε υπερπλήρη τρένα μέσω Γερμανίας. Και επιτέλους είμαι στον δρόμο για το σπίτι μου!». 

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεσπάσει μια κόντρα μεταξύ της ακτιβίστριας και της εταιρείας, δημιουργώντας μια viral αυζήτηση στο διαδίκτυο, καθώς η Deutsche Bahn κατηγορεί την Τούνμπεργκ ότι όχι μόνο δεν ταξίδεψε καθήμενη στο πάτωμα αλλά είχε εξασφαλίσει κάθισμα στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τη 16χρονη για την ταλαιπωρία της, στη συνέχεια διέγραψε το αρχικό tweet και επανήλθε λέγοντας πως η όσα έγραψε η νεαρή στο Twitter δεν είναι αληθή.

T

«Αγαπητή Γκρέτα, σ' ευχαριστούμε που υποστηρίζεις τους επιβάτες μας στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή! Είμαστε χαρούμενοι που ταξίδεψες μαζί μας το Σάββατο με το δρομολόγιο ICE 74... Αλλά θα ήταν καλύτερο αν ανέφερες επίσης πόσο φιλικά και ικανοποιητικά σε εξυπηρέτησε η ομάδα μας στην πρώτη θέση όπου βρισκόσουν», έγραψε η εταιρεία στο Twitter. 

Από την πλευρά της, η Τούνμπεργκ δήλωσε ότι της δόθηκε μια θέση αφού είχε περάσει ήδη τέσσερις ώρες στο πάτωμα και μόλις δύο ώρες πριν φτάσει στο Αμβούργο, όπου και θα άλλαζε δρομολόγιο για Σκανδιναβία. «Αυτό δεν είναι πρόβλημα βέβαια και ποτέ δεν είπα ότι ήταν. Τα υπερπλήρη τρένα είναι ένα σπουδαίο σημάδι καθώς αποτελεί ένδειξη ότι η ζήτηση γι' αυτά είναι υψηλή!», έγραψε η έφηβη στο Twitter. 

Με πληροφορίες από Guardian

TwitterτρένοΓκρέτα Τούνμπεργκ