Viral|15.01.2020 14:50

Πέθανε η φοιτήτρια που ζούσε με 0,20 ευρώ τη μέρα στην Κίνα (vid)

Newsroom

Η φοιτήτρια Wu Huayan δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή καθώς κατέληξε λόγω καρδιακών και νεφρικών προβλημάτων. Οι φωτογραφίες της 24χρονης φοιτήτριας από την Κίνα προκάλεσαν σοκ, καθώς ζύγιζε μόλις 20 κιλά και ζούσε καθημερινά με 0,20 λεπτά. Ο λόγος που ζούσε με αυτά τα χρήματα ήταν η συντήρηση του άρρωστου αδερφού της.

Η Wu Huayan και ο αδερφός της προσπαθούσαν να επιβιώσουν για πολλά χρόνια. Η μητέρα και ο πατέρας τους πέθαναν όταν η Wu ήταν μόλις 4 ετών. Αρχικά συντηρούνταν από τη γιαγιά τους και ακολούθως από μία θεία και έναν θείο τους. Αυτοί τους έδιναν 300 γουάν το μήνα. Ωστόσο αυτά τα χρήματα διατείθεντο για τα ιατρικά έξοδα του αδερφού της που αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα. Το αποτέλεσμα ήταν η κοπέλα να ζει με 0,20 ευρώ τη μέρα. Με αυτά τα χρήματα αγόραζε κάθε μέρα τσίλι και ρύζι επί πέντες χρόνια. 

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το ύψος της ήταν 1,35 cm ενώ είχαν πέσει το 50% των φρυδιών και των μαλλιών της. Αμέσως η υπόθεσή της έκανε τον γύρο των ΜΜΕ και καθηγητές, συμφοιτητές της αλλά και απλοί πολίτες ξεκίνησαν εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων. Όμως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν -9.000 ευρώ- δεν στάθηκαν ικανά για να τη βοηθήσουν. Σύμφωνα με το BBC το 2017 πάνω από 30 εκατ. άνθρωποι στην Κίνα ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας (σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής).

θάνατοςφοιτήτριαΚίνα