Viral|21.01.2020 10:31

Αυστραλία: Αμμοθύελλες σαρώνουν τη χώρα μετά τις καταστροφικές φωτιές

Newsroom

Τα φυσικά φαινόμενα αποδεικνύονται αμείλικτα στην περίπτωση της Αυστραλίας καθώς, λίγες μόνο ημέρες μετά την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ένα δισ. ζώα και κατέκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέματα γης, τώρα τη χώρα σαρώνουν αμμοθύελλες, γεμίζοντας με εικόνες που προκαλούν δέος τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Στα κεντρικά της Νότιας Νέας Ουαλίας, πολύ ισχυροί άνεμοι, που προκλήθηκαν από καταιγίδες οι οποίες έπλητταν την περιοχή, προκάλεσαν αμμοθύελλες που μετέτρεψαν τη μέρα σε νύχτα, σε ορισμένες κωμοπόλεις. Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε μια σειρά από προειδοποιήσεις για αμμοθύελλες το απόγευμα της Κυριακής 19/1, ενώ κάτοικοι της περιοχής δημοσίευσαν στα social media βίντεο και φωτογραφίες με γιγάντια σύννεφα άμμου που σάρωσαν την περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι καταγράφηκαν ριπές από 94 έως και 107 χιλιόμετρα την ώρα

T
T
T

Παράλληλα με τις αμμοθύελλες, η χώρα πλήττεται από βροχές και χαλάζι, με την Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών να έχει δεχθεί από την Κυριακή περισσότερες από 1500 κλήσεις για βοήθεια. Ωστόσο, οι βροχές αυτές αποτέλεσαν ανακούφιση για τον Αυστραλιανό λαό, αφού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να τεθούν υπό έλεγχο και οι τελευταίες μεγάλες εστίες φωτιάς. 

Με πληροφορίες από Guardian

αμμοθύελλαΑυστραλίαφωτιές