Viral|28.01.2020 11:50

Αυτός ο σούμο ήταν το απόλυτο outsider - Κέρδισε 14 αντιπάλους και ξέσπασε σε κλάματα

Newsroom

Λένε πως όταν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αρκεί να το θελήσεις πολύ, να σηκωθείς, να τους κοιτάξεις στα μάτια και να πεις «Κοιτάξτε με ενώ το κάνω». Φαίνεται πως κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Ιάπωνας παλαιστής Tokushoryu, ο οποίος έκανε ολόκληρη την Ιαπωνία να μιλά για εκείνον, νικώντας τα φαβορί-αντιπάλους του σε ένα τουρνουά και ξεσπώντας σε κλάματα αμέσως μετά. 

Ο βάρους 188 κιλών σούμο Tokushoryu ήταν ο χαμηλότερος στην κατάταξη μέχρι που την περασμένη Κυριακή κατέγραψε έναν άθλο στο 15ημερο τουρνουά πάλης στο Τόκιο, κάνοντας τους θεατές να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Συγκεκριμένα, σημείωσε 14 σερί νίκες και μία ήττα, βγάζοντας νοκ-άουτ ακόμη και τα πιο μεγάλα φαβορί του αθλήματος. 

Ωστόσο, πέρα από το κατόρθωμά του, έγινε viral γιατί αμέσως μετά το τέλος της διοργάνωσης ξέσπασε σε κλάματα. «Μπορεί να έκλαψα πολύ αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα ανακούφιση από όλη την πίεση που είχα ζήσει», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του μετά τη νίκη του, σύμφωνα με το Ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo», ενώ σε άλλη του συνέντευξη δήλωσε: «Τι έχω κάνει; Μοιάζει με όνειρο. Νιώθω λες και περπατώ στα σύννεφα». 

T

Με πληροφορίες από The Guardian

αγώναςΙαπωνίασούμο