Viral|29.01.2020 16:31

Η εικόνα αυτής της χελώνας θα μας στοιχειώνει για πάντα - Τώρα κέρδισε βραβείο

Newsroom

Όταν ο φωτογράφος Shane Gross αιχμαλώτιζε με τον φακό του μια θαλάσσια χελώνα, νεκρή και μπλεγμένη σε πετονιά, κάπου στις Μπαχάμες, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η σπαρακτική εικόνα θα κέρδιζε βραβείο. 

Όπως εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στο BBC, ήταν στη διάρκεια της περιήγησής του στο νησί «Eleuthera» με την κοπέλα του, όταν εκείνη ήρθε πρώτη αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα. Ανέβηκε στη βάρκα, είπε στον Gross τι είδε και τότε εκείνος βούτηξε και τράβηξε την εν λόγω φωτογραφία. Στη συνέχεια, έθαψε τη χελώνα στην άμμο, θέλοντας να επιδείξει τον ελάχιστο σεβασμό στο ταλαιπωρημένο πλάσμα.

Η φωτογραφία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Ocean Art Underwater 2019». Ο Gross συνηθίζει να φωτογραφίζει βυθούς ωκεανών, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τον ανθρώπινο αντίκτυπο στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Στη διάρκεια της καριέρας του, έχει αποτυπώσει με τον φακό του ένα σωρό παγίδες που προορίζονται για την θαλάσσια πανίδα και άπειρο πλαστικό. Όπως σημειώνει ο ίδιος, «ο ωκεανός είναι εύθραυστος και αλλά και ανθεκτικός ταυτόχρονα. Αρκεί να του δώσουμε λίγο χώρο και η ζωή σε αυτόν ανθίζει». 

βραβείοφωτογραφίαθαλάσσια χελώνα