Viral|18.02.2020 11:38

Hadaka Matsuri: Το φεστιβάλ γυμνών της Ιαπωνίας που έγινε θεσμός

Newsroom

Χιλιάδες αψήφισαν το κρύο και έδωσαν το παρών με αδαμιαία περιβολή στο «φεστιβάλ των γυμνών» στην Οκαγιάμα της Ιαπωνίας, μία διοργάνωση που πλέον θεωρείται θεσμός, αφού λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο. Το φεστιβάλ φέρει το όνομα «Hadaka Matsuri» και διεξάγεται κάθε τρίτο Σάββατο του Φεβρουαρίου στον ναό «Saidaiji Kannonin». 

Οι περίπου 10.000 άνδρες που συμμετείχαν δεν ήταν, όμως, τόσο γυμνοί όσο υπαγορεύει το όνομα του φεστιβάλ αλλά φόρεσαν όσο το δυνατόν λιγότερα, δηλαδή μια παραδοσιακή λινή φορεσιά στα επίμαχα σημεία που ονομάζεται «fundoshi» και ένα ζευγάρι λευκές κάλτσες, τις «tabi».

Φεστιβάλ των Γυμνών στην Ιαπωνία/©(AP Photo/Eugene Hoshiko)

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ευλογία των καλλιεργειών, η ευημερία και η γονιμότητα. Η ιστορία του ξεκίνησε περίπου 500 χρόνια πριν, από κάποιους χωρικούς. Πρόκειται για ένα από τα πολλά «φεστιβάλ των γυμνών» που διεξάγονται σε όλη την Ιαπωνία, το καθένα με μικρές παραλλαγές. 

Φεστιβάλ των Γυμνών στην Ιαπωνία/©(AP Photo/Eugene Hoshiko)

Και παρά τον κοροναϊό που επελαύνει στην Ασία, η διοργάνωση δεν επέτρεψε στους συμμετέχοντες να φορούν μάσκες αλλά τους παρείχε αντισηπτικά μαντηλάκια χεριών στην είσοδο του ναού και σε διάφορα σημεία του χώρου της εκδήλωσης. 

Με πληροφορίες από CNN

φεστιβάλγυμνοίΙαπωνίαHadaka Matsuri