Το κορίτσι που έμαθε να γελά με τις βόμβες επέζησε του πολέμου στη Συρία και διέφυγε
NewsroomΤον περασμένο μήνα, ένα από τα viral που έκαναν εκτενώς τον γύρο του διαδικτύου παγκοσμίως - και όχι άδικα - ήταν το βίντεο ενός πατέρα από τη Συρία που μάθαινε την τρίχρονη κόρη του να γελά με τις βόμβες ώστε να μην φοβάται. Ο Αμπντουλάχ αλ Μοχάμεντ, σαν άλλος Γκουίντο στο «La Vita è Bella», προσποιείτο ότι ο θόρυβος των βομβών που ακουγόταν συνέχεια ήταν από πυροτεχνήματα είτε από κάποιο παιχνίδι - όπλο. Μιλώντας στο Sky News ο ίδιος, είχε δηλώσει σχετικά: «Αποφάσισα να της μάθω ένα παιχνίδι προκειμένου να προστατεύσω την ψυχολογία της από την κατάρρευση».
Όπως αναφέρει το BBC, πατέρας και κόρη κατάφεραν να δραπετεύσουν από την Ιντλίμπ, όπου παίζεται η τελευταία πράξη ενός πολυετούς πολέμου και να διαφύγουν στην Τουρκία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η περίπτωση της Σάλβα και του πατέρας της Αμπντουλάχ, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να τους παράσχει άσυλο στην Τουρκία. Σύμφωνα με το BBC, διέσχισαν τα σύνορα στις 25 Φεβρουαρίου και εγκαταστάθηκαν σε μια δομή προσφύγων στα νότια της χώρας.
Η ρεπόρτερ του Guardian, Bethan McKernan, συνάντησε πατέρα και κόρη και δημοσίευσε μια φωτογραφία τους στο Twitter, γράφοντας: «Για πρώτη της φορά σε όλη της τη ζωή, μπορεί να γελάσει με κανονικά πράγματα».
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 14 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
- Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη