Viral|16.03.2020 17:34

#Μένουμε_σπίτι: Καλλιτέχνες τραγουδούν από τον καναπέ τους για όλους μας

Newsroom

Στηρίζοντας την οδηγία του Υπουργείου Υγείας «Μένουμε Σπίτι» για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας ανθρώπους από τη διασπορά του κορονοϊού, γνωστοί καλλιτέχνες τραγούδησαν online από τον καναπέ τους.

«Λόγω της καραντίνας και του εγκλεισμού στο σπίτι για τρίτη μέρα, μην έχοντας άλλον τρόπο να επικοινωνήσουμε, σας στέλνουμε και θα σας στέλνουμε κάπου κάπου ένα τραγουδάκι...» λέει ο γνωστός τραγουδοποιός Σωκράτης Μάλαμας απευθυνόμενος στους ακροατές του μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Ο Χαλκιδικιώτης τραγουδιστής τηρεί όπως οι περισσότεροι από εμάς τον κατ' οίκον περιορισμό λόγω του κορονοϊού και επειδή δεν έχει άλλον τρόπο να αλληλεπιδρά με το πιστό κοινό του, στέλνει τραγούδια που παίζει στο σπίτι, παρέα με τον γιο του, τον Γιάννη, που τον συνοδεύει με το τουμπερλέκι. Στην πρώτη του απόπειρα επικοινωνίας, μοιράζεται μαζί μας το τραγούδι «δυο, τρεις κουβέντες» από τον «Κύκλο» που πρωτοκυκλοφόρησε το 1993...

«Κάνε κουράγιο καρδιά μου, μην τυχόν και μ’ αρρωστήσεις», τραγούδησε η Φωτεινή Βελεσιώτου - η ερμηνεύτρια του κομματιού που «ντύνει» τη σειρά «Αγριες μέλισσες» - και κοιτάζοντας την κάμερα έστειλε μήνυμα στον κόσμο: «Ας μείνουμε όλοι στα σπίτια μας, να προστατεύσουμε στους εαυτούς μας, μας και τους συνανθρώπους μας».

Και ο Σπύρος Γραμμένος την περασμένη Παρασκευή, που έδωσε ολόκληρη συναυλία από στούντιο ηχογραφήσεων και μεταδόθηκε μέσω Youtube.

Απόψε στις 9 το βράδυ η Mαρία Παπαγεωργίου θα τραγουδήσει από το σαλόνι του σπιτιού της και θα κάνει live μετάδοση από το Facebook.

«Είμαστε μουδιασμένοι με τις εξελίξεις και έχουμε ακυρώσει όλες μας τις συναυλίες. Ωστόσο, νιώθω την ανάγκη να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας και το μοίρασμα της Μουσικής, που γιατρεύει και συντροφεύει. Έτσι, τη Δευτέρα, στις 21:00 (την ώρα που θα βρισκόμασταν κοντά στους Θεσσαλονικείς φίλους μας στο Apodec) θα δώσουμε 45λεπτη παράσταση με τον συνεργάτη μου, Σταύρο Ρουμελιώτη στο ειδικά διαμορφωμένο... σαλόνι μου. Πίσω από την κάμερα ο Pavlos Kerasidis και η Local Stage θα μεταδίδουν ζωντανά σε live streaming στη σελίδα μας στο Facebook (εδώ). Ευελπιστώ να φτιάξουμε όλοι μαζί μια αλυσίδα επικοινωνίας και ελπίδας! Μαρία».

Live έχουν ανακοινώσει και ο Στάθης Δρογώσης (με Μανώλη Φάμελλο).

«Την Τρίτη το απόγευμα θα δώσουμε μια αυτοσχέδια συναυλία από το σπίτι μου . Πιάνο και κιθάρα με τον Manolis Famellos .Θα κρατήσει γύρω στη μια ώρα.Και θα μεταδοθεί online από το ΦΒ και το ;instagram. Θα δώσουμε λεπτομέρειες και λινκ αύριο. Ελπίζουμε να σας κάνουμε καλή παρέα. Και να σας κρατήσουμε στο σπίτι . ( Δεν είμαστε σαν τον κακοφωνίξ να σας βγάλουμε στους δρόμους.) Σας εύχομαι να είστε όλοι καλά. Και να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας. Θα περάσει κι αυτό . Να ακούμε τους ειδικούς και να μένουμε στο σπίτι».

Μένουμε ΣπίτιΚορονοϊόςΦωτεινή ΒελεσιώτουΣωκράτης Μάλαμας