Viral|18.03.2020 15:32

Κορονοϊός: Οπερα στο μπαλκόνι από Ιταλό τενόρο και ένα χειροκρότημα είναι λίγο

Newsroom

Αυτόν τον υπέροχο τρόπο βρήκε ο γνωστός Ιταλός τενόρος Μαουρίτσιο Μαρκίνι για να δώσει χαρά και ελπίδα στους συμπατριώτες του τους Ιταλούς, οι οποίοι ζουν τη χειρότερη, ίσως, στιγμή της νεότερης ιστορίας τους. Ο Μαρκίνι δίνει τη δική του μάχη κατά του κορονοϊού, με όπλο του τη μουσική και τη φωνή του. Δεν χάνει την ευκαιρία να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα, το οποίο έλαβε και όλος ο κόσμος, βλέποντας τα βίντεό του στο Facebook.

Αρχικά τραγούδησε στο μπαλκόνι του στη Φλωρεντία την εμβληματική άρια «Nessun Dorma» του Puccini, υμνώντας την ομοψυχία και ελπίζοντας στη νίκη κατά της πανδημίας. Η εμβληματική άρια τελειώνει με τη λέξη «Vincerò», «Θα κερδίσω».

Ο Μαουρίτσιο Μαρκίνι βγαίνει συχνά στο μπαλκόνι του και χαρίζει στη Φλωρεντία εξαιρετικές ερμηνείες των πιο γνωστών κομματιών της όπερας, όπως το «La donna e’ mobile» και το «Caruso» του Λούτσο Ντάλα. Μάλιστα, το BBC πήρε συνέντευξη από τον Μαρκίνι, ο οποίος τόνισε ότι το συναίσθημα να τραγουδάς για ολόκληρη την πόλη για ένα τόσο σημαντικό στόχο ήταν μοναδικό.

 
μπαλκόνιτενόροςΚορονοϊός