Viral|20.03.2020 23:32

Κορονοϊός - Βενετία: Οι τουρίστες έφυγαν, τα ψάρια επέστρεψαν στα κανάλια

Newsroom

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναμφίβολα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια οικονομία και - ειδικότερα - ένας από τους τομείς που έχει πληγεί σημαντικά είναι αυτός του τουρισμού. Όμως, μέσα σε αυτόν τον... ορυμαγδό ακυρώσεων πτήσεων, διαμονών, ξεναγήσεων κλπ. προέκυψε και κάτι που μόνο ευχάριστο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί: η θαλάσσια ζωή στα κανάλια της Βενετίας. 

Η Βενετία αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, τόσο που οι κάτοικοι εδώ και καιρό διαμαρτύρονται και ζητούν να ληφθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση της πόλης τους και τον περιορισμό του Airbnb. Με το ξέσπασμα της πανδημίας, οι τουρίστες άρχισαν να αραιώνουν ώσπου στο τέλος δεν έμεινε κανείς. Τότε, όμως, στα πολυτραγουδισμένα κανάλια της πόλης φάνηκαν τα ψάρια, τα οποία δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αντικρίσει γυμνό μάτι πριν, με τη μόλυνση που τα χαρακτήριζε. 

Οι κάτοικοι της πόλης κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και κάνουν την «αποκλεισμένη» καθημερινότητά τους λιγάκι πιο όμορφη. 

περιβάλλονΒενετίαΚορονοϊός