Viral|26.03.2020 08:58

Ο κορονοϊός έβγαλε τους Βραζιλιάνους στα παράθυρα: «Φύγε Μπολσονάρου»

Newsroom

Καθώς ο κορονοϊός έχει κλείσει μεγάλο μέρος των Βραζιλιάνων στα σπίτια τους σε μεγάλες πόλεις όπως το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, δεν έχασαν την ευκαιρία έστω κι έτσι να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους τόσο για το σύνολο της διακυβέρνησης του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου όσο και επιμέρους για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού. 

Τα δρακόντεια μέτρα που έχουν λάβει κυβερνήτες πολλών πόλεων στη Βραζιλία για να αποφύγουν την εξάπλωση του κορονοϊού σημαίνουν ότι οι Βραζιλιάνοι δεν μπορούν να εκφράσουν την οργή τους στους δρόμους. Ωστόσο την τελευταία εβδομάδα, πολλοί είναι εκείνοι που στο παράθυρό τους και με τη χρήση οικιακών σκευών εκφράζουν την οργή τους για τον Βραζιλιάνο ακροδεξιό πρόεδρο. Άλλοι με κατσαρόλες στα χέρια και άλλοι μόνο με τη φωνή τους, βγαίνουν κάθε μέρα στα παράθυρα, φωνάζοντας «Fora Bolsonaro!», δηλαδή «Φύγε Μπολσονάρου». 

Όπως αναφέρει ο Guardian, το ραντεβού δίνεται κάθε βράδυ στις 8:30 μ.μ. «Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε ένα τέτοιο άτομο για πρόεδρό μας», δηλώνει η Wilma Dutra de Oliveira, καθηγήτρια ξένων γλωσσών στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αφορμή για αυτό το ιδιόμορφο είδος διαμαρτυρίας αποτέλεσε η επανειλημμένη θέση του Μπολσονάρου για τον κορονοϊό, τον οποίο και χαρακτηρίζει «κόλπο των μίντια», τα οποία και εγκαλεί μαζί με τους πολιτικούς του αντιπάλους για «υστερία». 

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι ο προεδρικός θώκος είναι άδειος, ότι δεν έχουμε πρόεδρο. Ότι έχουμε έναν κλόουν που δεν ξέρει τι κάνει», δηλώνει ο Oliveira, 56 ετών. Φαίνεται πως μια μεγάλη μερίδα των Βραζιλιάνων συμφωνεί μαζί του.

Με πληροφορίες από Guardian

ΚορονοϊόςΒραζιλίαΖαΐχ Μπολσονάρου